2024/03/19

 

SALAMIESTYJE – Į PIEVELĘ PILIETIŠKAI IR VALDIŠKAI

Du pienovežiai stovi prie kooperatyvo „Pienininkai“ pieno surinkimo punkto.

Tokia situacija susiklostė Salamiestyje. Vienas šio kaimo gyventojas nori šalia savo sodybos turėti prižiūrėtą valdiškos žemės plotelį, net ėmėsi žygių jam tvarkyti ir apsaugoti. Kas iš to išėjo?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sustatė akmenis

Salamiestėnas (redakcijai vardas ir pavardė žinoma) pasibėdojo, kad šalia jo namų pieno kooperatyvo „Pienininkai“ pienovežiai niokoja valstybinės žemės pievą. Čia jie atvyksta išvežti pieno iš šio kooperatyvo pieno surinkimo punkto. Kasdien vis plečiasi šalikelės plotas.
„Aš sustačiau akmenis, kad per pievelę negalėtų važinėti sunkiasvorės mašinos. Bet manęs viena moteriškė paprašė tuos akmenis patraukti ir pagrasino, kad to nepadarius man grės bauda. Negi taip ir bus? Juk akivaizdu, kad ta vieta, kur vis drąsiau sukiojasi pienovežiai, nėra nei automobilių stovėjimo aikštelė, nei išplatintas kelias“, – teigė susirūpinęs salamiestėnas.

Pavojus saugiam eismui

Kupiškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Žavinta Lupeikė sakė, kad kiekvienas kelias turi savo apsaugos parametrus. Tai geriausiai gali pakomentuoti kelininkai.

Skaitykite gruodžio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video