2024/03/28

 

KRUOPŲ DALYBOS – ATGYVENUSI PARAMOS FORMA?

Į Kupiškio dekanato patalpose įsikūrusią „Carito“ būstinę kas du mėnesiai suplūsta per aštuoni šimtai žmonių atsiimti europinės paramos – maisto ir higienos priemonių labdaros. Banguolės Aleksienės-Andrijauskienės nuotrauka

Prieš metų pabaigos šventes visi skubame, lekiame tvarkyti visokių neatidėliotinų ir kasdienių reikalų. Ta skuba, noras kuo greičiau viską nuveikti gadina nervus, drumsčia adventišką ramybę ir kelia minčių, kaip galėtume kažką pakeisti, kad gyvenimas būtų lengvesnis, paprastesnis, sotesnis.

Viena Kupiškio rajono gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) nusiskundė, kad reikia ilgai vargti atvykus į Kupiškio dekanato „Caritą“ atsiimti maisto produktų ir higienos priemonių, kuriuos ji gauna iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vieni kritikuoja, antri susitaiko

„Senyvo amžiaus žmogui nėra ten nė kur atsisėsti. Žmonės stovi ilgoje eilėje siaurokame koridoriuje. Nervina tų maisto ir higienos priemonių paketų dalijimo grafikas. Dalytojai turi kelias pertraukėles. Žinoma, gal ir pavargsta dirbdami, bet šios paramos gavėjai dažniausiai ryte suvažiuoja iš kaimų ir nori kuo greičiau pasiimti viską, kas jiems skirta.
Juolab kad dažnas yra nusisamdęs kaimyną ar pažįstamą, kad iki Kupiškio pavėžėtų ir su tais produktais atgal pargabentų“, – bėdojo pašnekovė.

Skaitykite gruodžio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Prie ko cia kruopos?Gaunu sia parama ir dziaugiuosi,gana nebloga parama,aisku butu bambaliai vietoj kruopu-butu geriau.Siulau neissidirbineti, nereikia noreti gaunant uz dyka kazkokios prabangos.

  • Ką nepatinka ponams reikalautojams kruopos, po naujųjų metų gausit bambaliu pagardinti jakucio ir sisiuku ot bus skanu, o seip marš dirbti ir turėsit ko norėsi

  • Kokios kruopos??? Apie kokį kruopų dalinimą eina kalba, kai Lietuvos ekonomikos augimas viršija Europos Sąjungos vidurkį???

  • Pamanyk jis 800eu mokesciu sumoka, parazitas o kiek pavogei, turtingas esi gali paremt vien per tokius kaip tu tiek nepasaituriciu, geda kad tokie trypia zeme.

    • Aš nepavogiau. Baigiau mokslus. Dirbu samdomą darbą, ir negaunu nei cento vokelyje. Ubagams ir tinginiams neduočiau , nei akmenio galvai prasiskelti. Kiek žinau, viena valkata 34 metų, dešimto benkarto laukiasi. Po Naujųjų, gaus 1000€ vaikpinigių. Plius socialinė parama, nemokamas vaikų maitininmas. Išnuodyti, tokius parazitus reikia.

      • Klausyk ka gi tu baiges šuddvežio kursus ?? Koki gi tu samdoma darba dirbi kas gi toki asila gali samdyt, man rodos eilis valkata esi aosimeti čia turtingu ir, savo 800 giries, kad sumoki eik eik , nebjuokink Kupiškio žmoniu ir dink iš čia

  • Jeigu kruopų neteikė tai duot jiems šūdo tegu eda, tyciniai tuniacai, tas netaikomas, pensininkas, neįgaliems, daugiavaikiams.

  • Mes ne paukščiai. Kruopų mums nereikia !!!!

    • Teisingai. Gaidys- ne paukštis.

      • O „senis“ ne paukštis?? Argi „žasinas“
        Ne paukštis??

  • Nu nesakyk op nepersokes per griovi.nebent seime ar lt valdzioj sedi ponuli.

    • Aš peršokau griovį. Ir sakau Op. Sumoku per mėnesį apie 800€ mokesčių,kurie eina veltėdžiams. Turiu teisę kalbėti.

      • Seni tu išmintingas, iš tavo 800 sumokėtų pašalpoms išeina gal net keli eurai, bet užtai gražiai apsirengę ponai per projektus, viešus pirkimus ir gražiai užvardintus etatus pusę tavo sumokėtų pinigų įsisavina sau. Bet, įtariu, jie tau neužkliūna?

        • Nedirbu savivaldybėje. Žmona irgi. Mūsų abiejų sumokami mokesčiai per metus, apie 14000 € Pasprinkit valkatos. BLT, pirkau prieš mėnesį turguje džinsus už 23 €. Aliejų perku, kruopas, už darželį susimoku. Šildymas pilna kaina. Išlaikau savo sumokėtais mokesčiais, krūvą nedėkingų valkatų.

          • Iš tavo šeimos sumokėtų 1400 koks 1 euras nueina nedėkingiems valkatoms, ir kokie 200 tiesiai dėkingiems ponams į kišenę. Dar kokie 200 trinkelėms lemputėms, ir tau užkliūna tik tas euras? Nu ką, gyvenk kaip nori, ką čia bepridėsi 😀

  • Veltėdžių paradas…

    • Supuves, bjaurus, šlykštus, „seni“ dvokiantis per du kilometrus!! Tu savo tuos 800 šimtus kuriuos sumoki isivazduoji galintis čia reikštis brude tu!! Kokia tu čia teise turi šnekėt?? Linkiu tau iš visos širdies, kad pataptum veltėdžiu ir lestum krupas kaip tos varnos iš konteineriu…!!!

      • Aš nesupuvęs ir nešlykštus ir prausiuosi. Turiu namie karštą vandenį. Ir turiu pilną teisę šnekėti, nes sumoku didelius MOKESČIUS. Ir turiu dvasinės stiprybės, kad geriau pasidaryti galą, bet nelesti kruopų . Jei tamsta esi, visuomenės paraštėse, tai tyliai valgyk keptas bulbas ant vandens ir nuleidęs akis tylėk. Esi visuomenės išlaikytinis. Gyvenantis, kitų sąskaita. Lotyniškai, parasitus vulgaris.

        • Ne tau sprest ką man valgyt!! Antra, čia netyldik manes! Nes tokius senius iš vieno smugio nukalu!! Trečia dvasininke matosi kokia tavo stiprybė, kaikada gal nueik pas kunigą išpažinties!! ketvirta aš ne visuomenės išlaikytinis dirbu per du darbus ir sumokiu dar didesnius mokieščius, bet kaip tu nesireiškiu čia, kaip turgaus boba!! Ir penkta abejoju ar tu nebusi tas kuri mes išlaikom, nes prikurt apie save čia gali ką nori, o tiesa dažniausiai buna visai kitokia!!.

        • Ir jeigi čia nori pasiaiškint kas toks išlaikytinis!,sakyk gausiu bauda dar už tris išmuštus dantis tikiuosi apsidraudes jei po 800 šimtus mokiesčiams sumoki juokdary??

    • yra iš ties kam reikia , bet dauguma…gauna ir dar pretenzijos . na nesuvokiama . o kitą vertus , ką tas ,, kaimo varguolis “ per rudenį užkonservavo , kiek pieno primelžė ar užaugintos kiaulytės lašinukų išrūkė ? o beja , kam visą tai daryti , jei valstybė vistiek duos . ir pašalpą gavęs , nusipirekęs ,, pūslę “ su taxi grįšiu namo . deja dabar tokia realybė. gražių švenčių.

      • Gal norėtum kad pašalpiniai už kruopas eitų dirbti? Tai žinok tavo ir mano šefai ir mums mokėtų kruopomis. Sakytų, nenori nedirbk už kruopas, yra kas nori valgyt 😀
        Reikia tik įstatymo, kad priversti atidirbti už kruopas, o tada ponuliai ras būdų kaip sutaupyt ant algų 😀

Rekomenduojami video