2024/03/29

 

KITAIS METAIS LAUKIA PRAŠMATNIOS KALĖDOS

Kupiškio darbdavių klubo prezidentas Virginijus Andrijauskas teigė, kad namelius ketina pirkti ir kitos Kalėdų rezidencijos veikloje dalyvausiančios savivaldybės. Autorės nuotrauka

2020 metais Kupiškyje prieš Kalėdas turėtų įsikurti Kalėdų rezidencija. Pastaruosius trejus metus ji veikė Rokiškyje.

Šios idėjos autoriai rokiškėnai verslininkai sumanė savo idėją paskleisti plačiau. Šį sumanymą per Aukštaitijos verslo asociacijos susitikimą aptarė Anykščių, Rokiškio, Biržų, Pasvalio ir Kupiškio verslo klubų, verslo darbdavių klubų vadovai.

Į šio sumanymo įgyvendinimą įtrauktos ir minėtų vietovių savivaldybės. Buvo parengtas Susitarimo dėl bendradarbiavimo įgyvendinant Kalėdų rezidencijos veiklas projektas.

Kupiškio rajono politikai šią idėją vertino gana skeptiškai, kritikavo bendradarbiavimo sutartį dėl konkretumo stokos.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kalėdų rezidencijos veiklai vykdyti Kupiškio rajono savivaldybė įsigis tris kalėdinius namelius už 6 400 Eur. Jiems pirkti panaudotos sutaupytos darbo užmokesčio lėšos iš švietimo įstaigų laisvų etatų. Nameliai įrengti su elektros instaliacija, prekystaliais, užrakinami.

Tokius namelius, pasak Kupiškio darbdavių klubo prezidento Virginijaus Andrijausko, pirkti ketina ir kitos Kalėdų rezidencijos veikloje dalyvausiančios savivaldybės. Tokių namelių turėtų būti per dvidešimt. Šiemet šie namukai stovės prie kalėdinės eglutės Anykščiuose.

Skaitykite gruodžio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kol baigsis tos negamtines,is musu, varganu pinigeliu, issipus jusu kisenes kaip oro balionai.Tada pasekmes gali buti ir nenuspejamos, pakilsit i aukstybes o nusileisti gali ir nepavykti.Tokia mano nuomone.

  • Kaimyniai rajonai susitvarkė gamtines dujas dar apie 1980- uosius. Pagal tarybinės tėvynės planus. Mūsų rajonas skaitėsi žemės ūkio rajonas su vietinės reikšmės pramone. Taigi, toks ir likom. Nieko naujo. O kad nelabai ko verta taryba ir savivaldybė, tai irgi negali kažko kaltinti. Visi gabesni žmonės dar prieš daugiau nei pusantro šimto metų pradėjo palikinėti Kupiškio kraštą.

    • Neieškokit, ko nepametę – gamtinių dujų – geriau pradėkit ieškoti primusų, nes tuoj baigsis ir tos, negamtinés:)

  • Kas trukde Kupiskiui isivest gamtines dujas,seniai kaimininiai rajonai tuos reikalus susitvarke.Kas sunaikino visas stambiasias imones Kupiskyje? Tie sedi valdzioje, taryboje ir dar sedes.Kels kainas ,skurdins zmones ir juoksis is ju skurdo.Ar ne tiesa?

  • Ir ne be mero pritarimo tos kainos sukeltos. Zinom, kad lankesi „vandenyse“ ir svarste…

    • O kas merui belieka, nebent siūlyti Kupiškį jungti prie kaimyninių rajonų turinčių stambesnių vandens vartotojų …(Rokiškio sūris, Pieno žvaigždės …) Bet šiltų vietų niekas nenorės prarasti dėl pigesnių vandens kainų …

  • Rokiskyje ,Anyksciuose ir kituose aplinkiniuose rajonuose,ne tokios salto vandens ir duju kainos gyventojams kaip Kupiskyje.Kupiskio taryboje gal dirba kito rajono zmones,ar jiems mokamos dideles algos,kad jie nesupranta paprastu zmoniu bedu.

    • Kupišky nėra stambesnių vandens vartotojų, todėl ir kainos didesnės. Kuo labiau pensininkai taupys, tuo labiau kainos kils.

  • Rokiskis gali, Anyksciai gali, tai kodel (ne)gerbiamos bambekles Kupiskis negali??? Bus kitąmet nuostabios Kalėdos nors ir karksetu ir kudakuotu iki prakaito etatines:)

  • Jūs gerbiamieji tai neįgalūs esate. Visi iki vieno. Negalit nei žodžio pasakyti prieš, kažkoks durnelis pasiūlė kad reikia taškyti pinigus ant namelių, ir davai visi darom… Tai kam ten sėdit šutvė susirinkusi, nieko neišmanančių, jei niekad nieko doro nenusprendžiat Kupiškio paprastų žmonių labui? Galvokit apie atlyginimų kėlimą, o ne kažkokių niekam nereikalingų namelių pirkimą. Pinigai sutaupyti iš švietimo lėšų, tai gal juos ir paskirkit mokytojų atlyginimų padidinimui, bent per Kalėdas… Apgailėtina, viskas kas daroma, tai tik pasirodyti kokia pompastika pas mus per Kalėdas. ŽMONĖS NORI DIDESNIŲ ATLYGINIMŲ, o ne Kalėdų rezidencijos, ir biudžeto pinigų plovimo.

  • Kai perkami nameliai už 6000 eurų ir jie liks savivaldybės nuosavybei keleriems metams į priekį,tai kažkokie “ekspertai“ mato pinigų plovimą.O kai Bardauskas pirko pernai Kalėdų eglę už 12000 eurų ir neliko savivaldybei nei žaisliuko,nors už tą patį kita savivaldybė sumokėjo per pus mažiau ir liko savivaldybei eglės papuošalai,kažkodėl tada pinigų plovimo niekas nematė.Taigi Bardausko liaupsintojai atsigavo ir pradėjo rašyti komentarus matosi,kad ilgisi jie gerų dienų.

  • Ką padarys kad rajono didžiausias valdininkas tai yra jūsų valdžia rajone galima sakyti sede prisikakojes

  • Čia gal švietimo skyrius turejo pasirupinti kad tie pinigai nebutu sutaupyti. Galejo ismoketi priedus o ne gražinti i savivaldybe kaip nepanaudotus.

    • Nera kam.Valdzios nera.

  • Mokytojai remia verslininkus? Negirdėta neregėta, čia tik Kupiškyje taip būti gali…

  • Gal jau p.Andrijauskas pamirso buvusius reikaliukus su teisesauga.Vel pasirode viesumoje su savo idejomis.Pedagogai ir taip neblogai uzsidirba ,dar papildomai suteikdami korepetitoriu paslaugas.To ko neismoko pedagogai mokykloje,jie uzsidirba papildomu darbu,zinoma, uz atlygi.Nepykit, bet tai ar ne tiesa?

  • Iš pedagogų sutaupyti pinigai ir turėtų būti panaudoti švietimui, o ne paskirti verslininkų interesams tenkinti. Gėdingi tarybos sprendimai.

  • Spygos taukuotos iš verslo ir jų klubo greičiau sulauksi

  • Panskliaute rašoma, kad pernai Kalėdų rezidencijos atidarymas rokiškėnams verslininkams kainavo apie 80 tūkstančių eurų. Šiemet Anykščiuose gali būt išleista apie 70 tūkstančių. Kitais metais Kalėdų rezidencija Kupiškyje. Kas skirs tokius pinigus? Iš biudžeto nameliams jau skirta virš 6 tūkstančių. Gal Andrijauskas su savo kompanija?

  • Ar nebūtų humaniškiau tuos „laisvus“ etatus pasiūlyti be darbo esantiems pedagogams ir išgelbėti juos nuo marginalų ateities? Ar vienas žmogaus gyvenimas nėra vertesnis už kelis „kalėdinius namukus“….? Ar Kalėdų dvasia gyvena nebe širdyse o tik išoriniame blizgesy ?

  • Kaledu rezidencija LOL – tai gal ne namukus statykite, bet is karto rumus. Bus daugiau pinigu „praplauta“ tokiam grandioziniam reikalui 🙂

  • Nonsensas arba tiesiog naglumas Savyvaldybe perka verslui namelius darbo vietas kad prekiotu kitam rajone už mokytojams skirtų atlyginimų, tegu ir sutaupytų, tai atiduokit juos mokytojams, auklėtojams surenki vaikams ir pedagogams iškyla padarykit šventę nebukit…. Juk pinigai ne tarybos, o visų mokesčių mokėtojų atcikvosekit išlaidų ai skelbdami turtinguosius

    • Marš atgal į mokyklą. Išmok taisyklingai rašyti.

Rekomenduojami video