2024/03/28

 

ĮSISENĖJUSIOS PAKETURIŲ BĖDOS: SENIŪNUI – NAUJIENA, ŽMONĖMS – SIGNALAS BURTI BENDRUOMENĘ

Šis apžėlęs griovelis šalia Šv. Kazimiero vaikų globos namų paketuriečių pramintas smirdinčiu upeliu. Upelis teka pro pakalnėje, Svideniuose, gyvenančių žmonių sodybą ir įteka į Lėvenį. Vietiniai žmonės tekančio vandens tvaiką lygina su srutų ar prirūgusio pamazgų kibiro aromatais. Autorės nuotrauka

Šis apžėlęs griovelis šalia Šv. Kazimiero vaikų globos namų paketuriečių pramintas smirdinčiu upeliu. Upelis teka pro pakalnėje, Svideniuose, gyvenančių žmonių sodybą ir įteka į Lėvenį. Vietiniai žmonės tekančio vandens tvaiką lygina su srutų ar prirūgusio pamazgų kibiro aromatais.
Autorės nuotrauka

Paketurių kaimo gyventojai turi kelis žemiškus prašymus – nori jungtis prie centralizuotos nuotekų sistemos, trokšta gerti švarų ir skaidrų vandenį. Norėdami to pasiekti per projektus, gyventojai susimąstė apie bendruomenės kūrimą. Čia jie priėjo akligatvį – kur gauti patalpas ir kas norės tapti bendruomenės pirmininku?

Taip pat gyventojams įgriso prastas gatvių apšvietimas ir duobėmis bei lopiniais nusėta pagrindinė Bokšto gatvė. Paketuriečiai piktinasi seniūno aplaidumu ir nesulaukia, kada jis imsis spręsti Kupiškio priemiesčio problemas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Smirdintis upelis ir rudas bokšto vanduo

Lauko gatvės namo gyventojas Vidas Valma, pasikvietęs į svečius „Kupiškėnų mintis“, neslėpė pasipiktinimo. Pasak jo, ant kalno stovintis Paketurių kaimas visiškai užmirštas.

„Didžiausia bėda yra nuotekos. Vos keli žmonės turi įsirengę nuotekų valymo įrenginius savo kieme. Kiti nuotekas tvarko savo ruožtu ir gali gauti baudas. Aš ir priverstas taip elgtis. Susitvarkiau tūkstančio eurų kompensaciją ir ruošiausi išsikasti nuotekų valymo įrenginį, bet negalėjau to padaryti, nes drenažo brėžiniai neatitinka realybės. Paprasčiausiai toje vietoje, kur turėtų būti drenažas, jo nėra“, – nesmagią situaciją apibūdino V. Valma.

Skaitykite lapkričio 26 d.„Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video