2024/03/29

PAPUOŠALŲ KŪRĖJAI RŪPI TIK MERGAIČIŲ NUOMONĖ

Gintarė Buitvydė su dukra Meida.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo 

Visos mamos žino, kad susilaukusios vaikų pradeda branginti kiekvieną laisvą minutę. Taip pat prižiūrėdamos vaikus namuose mamos dažnai suranda tikrąjį savo pašaukimą.

Taip nutiko ir dviejų dukrų mamai, Gintarei Buitvydei. Kupiškyje gyvenanti pašnekovė gimus antrai mergaitei pradėjo kurti papuošalus mergaitėms.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Įkvėpė dukros

G. Buitvydė anksti tapo mama. Pirmą dukrą pagimdė būdama devyniolikos metų. Pirmi motiniški potyriai buvo sunkūs, nes sau, kaip jaunai mamai, Gintarė kėlė aukštus reikalavimus.

„Norėjau visiems įrodyti, kad esu gera mama. Labai trūko pasitikėjimo savimi, išmanymo, kad viską darau gerai. Be artimųjų pagalbos būčiau prapuolusi“, – tvirtino G. Buitvydė.

Pirmąkart tapusi mama Gintarė savo kailiu patyrė nepilnavertiškumo jausmą. Atrodė, kad visi kiti išmano, kaip auginti vaikus, išskyrus jų pačių tėvus.

Ji teigė, kad patyrus emocinius išgyvenimus visada labai norisi palaikyti mamas, kurios pirmąsyk susilaukė kūdikio. Moteris noriai jas išklauso ir padrąsina, nes jaučiant kitų pasitikėjimą galima nuveikti gerokai daugiau.

Po dešimties metų į pasaulį atėjus antrai dukrai, Gintarė tikina, kad tiesiog mėgaujasi motinystės džiaugsmais ir nebesistengia aplinkiniams nieko įrodinėti. Gimus mažylei pašnekovė pradėjo gilintis į prieraišiąją tėvystę, kurios esmė – stipraus ryšio tarp tėvų ir vaikų kūrimas bei puoselėjimas.

„Abiejų dukrų priežiūros patirtis nesulyginama, tik kad meilė ta pati“, – įsitikinusi jauna moteris.

Pagimdžiusi antrą dukrą Meidą Gintarė nusprendė pasinerti į kūrybą. Tiksliau, ėmė kurti aksesuarus mažoms mergaitėms. G. Buitvydė sakė, kad kurti papuošalus pradėjo tik įkvėpta dukrų.

„Viskas nusidažė rožine spalva. Tempas sulėtėjo, galėjau visa atsiduoti šeimai. Tiesiog susidėliojau mintis, pamąsčiau, ką mėgstu, ko noriu išmokti. Ši idėja tiesiog gimė savaime, o šeima labai palaikė“, – džiaugėsi mergaitiškų papuošalų kūrėja.

Turi verslo gyslelę

Trimetė Meida, pasidabinusi mamos kurtais papuošalais.

Pradžioje Gintarė idėjų sėmėsi internete, vėliau ėmė kurti pati. Šiam pomėgiui stengiasi išnaudoti kiekvieną laisvą minutę ir laiko rėmais neapsiriboja.

Jei mato aiškią viziją,  kaip atrodys papuošalas, tai pasiėmusi žirkles, adatą, siūlų ir klijų sukuria jį greitai. Tik kuriant naują modelį, reikia ilgokai pamąstyti.

G. Buitvydė pripažino, kad aksesuarų kūrimas yra kruopštumo ir preciziškumo reikalaujantis darbas. Širdžiai mielą veiklą radusi pašnekovė sakė, kad jos kurtuose papuošaluose vyrauja minkštumas, purumas, švelnumas.

Taip pat rinkdamasi medžiagas savo gaminiams moteris atsižvelgia į kainos ir kokybės santykį.

„Į kiekvieną plaukų gumutę, lankelį ar segtuką įdedu visą save. Kadangi savo darbais pasidžiaugiu socialinėje erdvėje, žinau, kad sulauksiu ne tik pagyrimų, bet ir kritikos. Tačiau man kur kas svarbesnė mergaičių nuomonė, nes joms ir kuriu“, – pasakojo Gintarė.

Į kūrybinį procesą mama įtraukia ir savo padėjėją – trimetę dukrą. Žaidimo forma Gintarė leidžia mergaitei atrinkti vienodas detales, jas paduoti, palaikyti. Taip pat kartu su mama mažoji Meida mokosi pažinti spalvas, formas.

Mergaitiškų papuošalų kūrėja juokavo, kad ne tik jos, bet ir giminaičių, draugių mergaitės yra apdovanotos jos kurtais darbais. G. Buitvydė žada savo pomėgį paversti ir verslu. Mat anksčiau Gintarė dirbo aktyvaus pardavimo srityje, o po beveik septynerių metų nusprendė, kad daugiau tokia veikla užsiimti nebenori.

„Galvojau, kad tai mano pašaukimas, bet klydau. Patikdavo siekti tikslų, gilintis į klientų problemas ir poreikius. Gal buvau šiek tiek nestandartinė darbuotoja, nes kiekvieną situaciją priimdavau kaip savo, turbūt dėl to ir perdegiau.

Visi planai prasideda nuo svajonės, kurią galime paversti tikslu. Pastebiu, kad čia, Kupiškyje, žmonės bijo rizikuoti. Dauguma dirbs geriau mokamą darbą negu tokį, kuris patinka. Įgyvendinant verslo idėją reikia paaukoti gerokai daugiau savęs, bet jeigu nepabandysi, tai ir nežinosi. Viliuosi, kad papuošalų gamyba man nebus vien tik pomėgis“, – mintis dėstė G. Buitvydė ir atskleidė, kad kitais metais pasižadėjo mokytis siūti.

Ši svajonė atidėta į šalį dėl to, kad šiuo metu Gintarė mokosi Utenos kolegijoje ir bando prisijaukinti socialinio darbuotojo specialybę.

 

Nuotraukos: Kurdama mergaitiškus papuošalus Gintarė Buitvydė siekia minkštumo, purumo ir švelnumo.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kokia gėda ,gal tinklapi įmesti jūsų meno iskur atsisiunciat ,o gal sakysit kinieciai pavogė jūsų meną :)jei kas norit pažiūrėti kokia ji kūrėja parašykit atsiusiu nuoradas su prekia kokia tik norit iš jos katalogo ,jiuk wisi internetine parduotuve ,ponia Gintarė jiums negeda?

  • Iš kiniečių atsisiųsti papuošalai jos kūryba gėda net skaityti ir žiūrėti į jos vadinama meną ,jei kam reikia galiu ir nuoradas atsiųsti iš kur siuncias kūrėja

Rekomenduojami video