2024/03/29

 

MUZIKOS KELIU EINANTI MARTYNA

Martyna džiaugėsi, kad šiais mokslo metais gali skirti daugiau dėmesio koncertinei veiklai. Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo

Martyna Valaitytė mokėsi griežti smuiku tol, kol apsisprendė siekti profesionalios atlikėjos karjeros.

Martyna Valaitytė – Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos mokinė. Anksti palikusi tėvų namus Martyna sakė neturinti laiko šėlionėms.

Pramoginio vokalo subtilybių besimokanti mergina repetuoja po pamokų, savaitgaliais koncertuoja, be to, vaidina Panevėžio muzikiniame teatre.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Pasinėrusi į dainavimą

Martyna kilusi iš Kupiškio, bet tikino, kad širdis visada traukė į Šepetą. Šiame miestelyje gyvena jos mylima močiutė Gražutė Valaitienė. Pašnekovė atsimena, kaip kartu su močiute ir tėčiu dainavo Vaivos Mališauskienės suburtame kolektyve „Kairabalė“. Būtent kapelos vadovė pastebėjo unikalų mergaitės balsą ir paskatino jį tobulinti.

Stoti į Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnaziją M. Valaitytė nusprendė pati, prieš keletą metų susižavėjusi vienu muzikinio televizijos projekto dalyviu.

„Atlikėjas komisijai prisistatė, kad mokosi menų gimnazijoje. Pirmąsyk išgirdau, kad gali būti tokių mokymo įstaigų, ir labai susidomėjau. Tada dar mokiausi griežti smuiku Kupiškio meno mokykloje. Pradėjau ieškoti, kur arčiausiai yra tokia gimnazija. Pasirodo, visai netoli – Panevėžyje. Baigiau 8 klases ir įstojau mokytis į Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnaziją“,– pasakojo mergina.

Šioje menų gimnazijoje Martyna mokosi jau antrus metus. Pirmais metais mokėsi klasikinio vokalo, šiemet perstojo į pramoginį, mat praėjusiais metais visos vietos į jį buvo užimtos. M. Valaitytė džiaugėsi, kad išlaukė tuos metus ir dabar gali dainuoti popžanro dainas. Šiandien dešimtoje klasėje besimokanti mergina jaučiasi kaip žuvis vandenyje.

Martyna Valaitytė trokšta, kad gatvėje ją – talentingą atlikėją – atpažintų kiekvienas.

Anot jos, Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijoje mokytis yra daug įdomiau, nes bendrųjų dalykų krūvis mažesnis, daugiau dėmesio skiriama muzikiniams dalykams – harmonijai, vokalui, solfedžiui. Taip pat mokykla turi įrašų studiją, kurioje pluša ir straipsnio herojė. O padirbėti tikrai reikia, nes idealų rezultatą pasiekti sunku. Kartą Martyna buvo įrašiusi dainą, kuri studijoje skambėjo labai gerai, tačiau parsivežusi namo įrašą paklausė ir suprato, kad geriausia dainą būtų perrašyti iš naujo.

„Rezultatus lemia tai, kiek įdėsi darbo“, – šypsojosi Martyna.

Veiklos daug, svajonių dar daugiau

Po pamokų ir repeticijų mergina grįžta namo į bendrabutį apie 20 valandą vakaro. Anot M. Valaitytės, su bendraminčiais gyventi smagu. Išdaigoms laiko nėra – ryte reikia keltis į mokyklą, o savaitgalį laukia koncertai. Koncertuoja tiek viena, tiek su instrumentalistais iš menų gimnazijos. Taip pat Martyna yra grupės „Reckless X“ vokalistė. Pašnekovė paaiškino, kad iš anglų kalbos išvertus, šis pavadinimas reiškia neaprėpiama, be ribų. Negana to, be visų šių užsiėmimų, mokinė repetuoja ir Panevėžio muzikiniame teatre.

„Esu viena pagrindinių solisčių spektaklyje „Muzikos garsai“. Veiksmas sukasi apie septynis vaikus ir auklę. Aš vaidinu Brigitą, vieną pagrindinių vaikų. Muzikiniame teatre labai gera dirbti – visi malonūs ir draugiški. Tai puiki proga atsiskleisti visai kitoje srityje“, – manė dainuojanti ir kartu vaidinanti Martyna.

Martyna džiaugėsi, kad šiais mokslo metais gali skirti daugiau dėmesio koncertinei veiklai.
Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo

Scenos nebijančią merginą imtis naujos veiklos paskatina ne tik noras įgyti kuo didesnę muzikinę patirtį, bet ir tai, kad gali jaustis finansiškai nepriklausoma – nereikia prašyti tėvų pinigų.

Jaunoji atlikėja išdavė didžiausias savo svajones. Jų daug – M. Valaitytė svajoja išleisti savo albumą ir būti žinoma atlikėja. Taip pat, be dainavimo, norėtų mokytis garso režisūros, dainavimo pedagogikos. Baigusi Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnaziją norėtų siekti universitetinio išsilavinimo, o kur tiksliau – spręsti ankstoka.

M. Valaitytė teigė, kad žvaigždžių liga negresia, nes ji yra per daug paprasta.

„Kai išvykau mokytis į Panevėžį, kai kurie pažįstami pradėjo sakyti, kad aš užriečiau nosį. Kai paprašau argumentuoti, kažkodėl pasidaro tylu“, – juokėsi atlikėja.

Paklausta, koks atlikėjas yra jos autoritetas, Martyna atsakė, kad į jokį dainininką aklai nesilygiuoja, tik iš kiekvieno stengiasi pasimokyti vienų ar kitų jai patinkamų manierų. Tikruoju autoritetu mergina laiko savo močiutę dėl to, kad ji yra geros širdies, supratinga ir su ja anūkė visada randa bendrą kalbą.

Dalintis
Vėliausi komentarai

Rekomenduojami video