2024/04/19

 

KOKIOS PAVARDĖS POPULIARIAUSIOS KUPIŠKIO KRAŠTE

Visuomenėje gajus mitas, kad Lietuvoje populiariausios giminės yra Kazlauskai, Petrauskai ir Jankauskai.

Nuo šiol šį teiginį galima pagrįsti realiais skaičiais, Gyventojų registre sukauptais duomenimis, būtent šios trys pavardės puikuojasi populiariausių Lietuvos pavardžių viršūnėje. O ar žinote, kokios giminės gausiausios Jūsų krašte?

Pati populiariausia pavardė šalyje yra Kazlauskaitė – jų visoje Lietuvoje galima sutikti beveik 5,2 tūkst. Po jos pagal gausumą Jankauskaitės bei Petrauskaitės, kurių yra po kiek daugiau nei 5 tūkstančius. Toliau eina šių moterų ir merginų tėvai, broliai, pusbroliai, dėdės, seneliai ir kiti vyriškos lyties giminės atstovai – Kazlauskai, Jankauskai ir Petrauskai.
Populiariausių pavardžių dešimtuke taip pat galima rasti Lietuvoje gausiai gyvenančių Stankevičių ir Stankevičiūčių, Kazlauskienių bei Vasiliauskaičių.

Nors minėtos pavardės yra dažniausiai sutinkamos vertinant visos šalies statistiką, tačiau analizuojant atskirus regionus ir savivaldybes, tendencijos gali būti ir kitokios.

Antai Kupiškio rajono savivaldybėje daugiausia yra Petrulyčių (89), Petrulių (78) ir Balčiūnų (70). Tarp Kupiškio krašte populiariausių pavardžių taip pat yra Petrulienė, Baltrūnas, Jankauskas, Balčiūnaitė, Vilimaitė, Aleknaitė ir Vaitiekūnas.

Registrų centro inf.

 

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video