2024/04/18

 

JAUNOJI DVIRATININKĖ RIMGAILĖ SVAJOJA VAIRUOTI MOTOCIKLĄ

Su šiais plakatais klasės draugai pasitiko Rimgailę Vilniaus oro uoste.

Rimgailė Mergiūnaitė su mama Reda. Mama išleidusi dukrą į Šveicariją jautėsi ramiai. Matyt, jautė, kad dukra grįš su apdovanojimu.

Alizavos pagrindinės mokyklos mokinė Rimgailė Mergiūnaitė – garbinga prizininkė. Kartu su kitais šalies jaunaisiais dviratininkais ji atstovavo Lietuvos automobilininkų sąjungos (LAS) jaunųjų dviratininkų komandai, užėmė 9 vietą Europoje ir pagerino šalies rekordą.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Treniruočių vasara

Birželio pradžioje „Kupiškėnų mintys“ rašė, kad Marijampolėje vyko jaunųjų dviračių vairuotojų varžybos „Saugus ratas“. Tąsyk varžėsi komandos iš visos Lietuvos, tarp jų ir Alizavos pagrindinės mokyklos atstovai, vadovaujami mokytojo Eimučio Sarsevičiaus. Jie užėmė trečią vietą. Vėliau, susumavus asmeninius kiekvieno mokinio rezultatus, paaiškėjo, kad į europines jaunųjų dviratininkų varžybas pateko ir alizavietė R. Mergiūnaitė. Ji ir dar trys jaunieji dviratininkai iš Marijampolės krašto rugsėjo viduryje skrido į Šveicarijos miestą Ženevą, kur vyko 34-asis saugaus eismo konkursas ETEC-2019 (European traffic education contest). Konkurse rungėsi 10–12 metų vaikai iš visos Europos. LAS jaunųjų dviratininkų komanda pagerino savo šalies rekordą ir užėmė 9 vietą iš 22.

„Vasarą Rimgailei reikėjo ir padirbėti, ne tik atostogauti“, – tikino varžybų dalyvės mama Reda Petkevičienė.

Ji pasakojo, kad ruoštis europinėms varžyboms Rimgailė važiuodavo į Marijampolę, pas trenerius Benių Jankevičių ir Neringą Jankauskienę. Treniravosi ir Latvijoje. Pamažu vaikai tapo vieninga, draugiška komanda.

R. Mergiūnaitė teigė, kad lėktuvu skrido ne pirmą kartą, tad keliaudama į Šveicariją baimės nejautė. Labiau nerimavo, kaip seksis per varžybas.

„Pirmą kelionės dieną susipažinome su Ženeva. Pasivaikščiojome po šį gražų miestą. Bet ir per ekskursiją ne tas buvo galvoje – jaučiau stresą dėl varžybų“, – atvirai kalbėjo trečius metus jaunųjų dviratininkų būrelį lankanti Rimgailė.

Staigmena oro uoste

Konkurso dieną jaunųjų dviratininkų laukė aštuonios individualios ir komandinės užduotys. Dalyviai sprendė teorines užduotis, užsidėję virtualius akinius atpažino pavojų kelyje. Taip pat vaikai turėjo įvykdyti figūrinio važiavimo, logines užduotis, kur reikėjo pamąstyti, kokius atšvaitus dėti ant dviračio, ar, pavyzdžiui, atrasti 10 dviratininko klaidų.

Akimirkos iš Europos saugaus eismo konkurso Ženevoje. Rimgailė įveikė jaudulį ir kartu su Lietuvos automobilininkų sąjungos jaunųjų dviratininkų komanda parsivežė 9 vietą.
Nuotraukos iš asmeninio Rimgailės Mergiūnaitės albumo

„Buvo ir neįskaitinių užduočių. Puošėme šalmą, mynėme dviračius, užsidėję virtualius akinius. Vienos užduotys buvo sunkios, kitos – nelabai“, – manė jaudulį įveikusi europinių varžybų dalyvė.

R. Mergiūnaitė ir kiti trys komandos nariai buvo apdovanoti medaliais, padėkos raštais ir kitais simboliniais prizais.

Po varžybų jaunųjų dviratininkų komanda neskubėjo į lėktuvą – kartu su kitų šalių bendraamžiais aplankė šokolado fabriką, viduramžių pilį, pasikeitė dovanomis.

Didžiausia staigmena Rimgailės tykojo Vilniaus oro uoste. Prizininkės laukė ne tik tėvai, bet ir Alizavos pagrindinės mokyklos bendruomenė – mokyklos direktorius, būrelio vadovas, auklėtoja, klasės draugai. Jie iš Šveicarijos atskridusią jaunąją dviratininkę pasitiko su balionais ir sveikinimo šūksniais.

„Neslėpsiu, buvo ašarų“, – prisipažino R. Petkevičienė.

Rimgailės mama pridūrė, kad už tokius dukros pasiekimus labiausiai dėkinga Alizavos mokyklai. Moteris pastebėjo, kad Rimgailei pradėjus mokytis šioje mokykloje ėmė skleistis jos gabumai.

Dar daugiau motyvacijos gavusi Rimgailė išdavė paslaptį, kad svajoja apie motociklo, o gal net ir keturračio, teises.

„Kai sulauksiu reikiamo amžiaus, vairuosiu rimtesnę transporto priemonę“, – šypsojosi R. Mergiūnaitė.

Su šiais plakatais klasės draugai pasitiko Rimgailę Vilniaus oro uoste.

 

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video