2024/03/19

 

DARBŠTUOLEI NERINGAI VERSLO IDĖJĄ PADIKTAVO DIREKTORIAI – VAIKAI

Neringa Korbut nebijo daug ir sunkiai dirbti, kad pasiektų norimą rezultatą. Taip jaunai mamai kilo idėja įkurti vaikų pramogų erdvę gamtoje.

Neringa Korbut nebijo daug ir sunkiai dirbti, kad pasiektų norimą rezultatą. Taip jaunai mamai kilo idėja įkurti vaikų pramogų erdvę gamtoje.

 

Neringą Korbut nuo vaikystės užgrūdino darbas. Ieškodama, kur švęsti dukros gimtadienį, Neringa pastebėjo, kad trūksta pramogų vaikams gamtoje. Nuosavą kiemą pavertusi vaikų žaidimų zona jauna mama nesigaili ir jau planuoja, kokių linksmybių galėtų pasiūlyti šaltuoju metų laikotarpiu.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Didžiausias indėlis – rankų darbas

N. Korbut seneliai (mamos tėvai) daugelį metų vertėsi gėlių prekyba. Visa šeima darbavosi gėlių šiltnamiuose, veždavo jas į turgų ir pardavinėdavo. Toks buvo šeimos verslas. Pašnekovė pasakojo, kad mokyklos laikais po pamokų skubėdavo namo ir kibdavo į darbus: iki vėlumos laistydavo gėles, jas sodindavo, persodindavo, tręšdavo, genėdavo. „Esu taip išauklėta, kad jei nedirbsiu, tai nieko ir neturėsiu“, – sakė Neringa.

Neringa Korbut su vyru Jordatij. Pašnekovė negaili gražių žodžių savo sutuoktiniui.

Vėliau, kai mergina susipažino su dabartiniu vyru, ukrainiečiu Jordatij, po metų draugystės apsigyveno Skverbų kaime. Pora ėmėsi nuosavo gėlių verslo – abu gėles augino ir turguje pardavinėjo. Šią veiklą Neringa derino kartu su buhalterinės apskaitos studijomis.

Šiandien pašnekovė yra trejų metų Kornelijos ir vienerių Danielio mama. Nors auginti du mažamečius vaikus nėra paprasta, tačiau moteris sakė, kad be darbo išbūti negali. Verslumo gyslelę turinti Neringa sumanė, kaip išnaudoti didelį kiemo plotą, ir pavertė jį pramogų erdve gamtoje.

„Visi, kurie pas mus atvažiuodavo į svečius, sakydavo, kad turime kieme tiek daug vietos, kaip vienkiemyje. Ir tikrai, susimąsčiau: o kodėl gi jos neišnaudojus? Be to, kai ieškojau, kur švęsti dukros gimtadienį, pastebėjau, kad nei Kupiškyje, nei Panevėžyje nėra kur vaikams švęsti gimtadienių. Žaidimų kambarį galima išsipirkti tik kelioms valandoms, o norisi ir ilgiau pabūti, be to, vasarą nesmagu užsidaryti tarp keturių sienų“, – mintis dėstė versli mama.

Anot pašnekovės, didelių investicijų verslo pradžiai nereikėjo. Kadangi N. Korbut yra baigusi buhalterijos studijas, įgytos žinios padėjo susitvarkyti su finansiniais dalykais. Svarbus buvo ir šeimos palaikymas. Žmonos idėją labai palaikė sutuoktinis, o uošvė pamėtėjo gerų aplinkos dekoravimo idėjų. Viena jų – cementinės žaislų statulėlės.

„Visa dekoracijos paslaptis – žaislas, aplipdytas cemento ir betono mase. Kad gautume dabartinį rezultatą, reikia įdėti daug pastangų. Statulą reikia padengti daugybe sluoksnių, kad ji išlaikytų tvirtumą ir nesutrupėtų keičiantis oro sąlygoms. Statulos pagaminimo darbai trunka ilgus mėnesius“, – savo kūrinius pristatė N. Korbut ir pridūrė, kad vėliau planuoja padaryti dar daugiau ir didesnių kiemo puošmenų.

Vertina pastabius lankytojus

Neringos verslo idėja gyvuoja dar tik nuo šių metų birželio, bet klientų netrūksta. Žmonės atvyksta ne tik iš Kupiškio, Panevėžio, bet ir iš aplinkinių rajonų – Biržų, Rokiškio. Tokią didžiulę paklausą lemia tai, kad aplinkiniuose miestuose niekas neturi panašaus pobūdžio pramogų erdvės vaikams ir suaugusiems.

„Kiek domėjausi, panašaus pobūdžio vieta, kurioje galima rasti vaikų pramogas gamtoje, yra įsikūrusi tik Kaune, tad konkurencija kol kas man negresia“, – teigė versli mama.

Pasak N. Korbut, pradėti tokio pobūdžio verslą buvo nedrąsu. Ypač su nerimu moteris laukė pirmų lankytojų. Tačiau kai svečiai išbuvo daugiau nei septynias valandas ir išvažiavo labai patenkinti, Neringa pajuto naują jėgų antplūdį. Moteris tvirtino, kad labiausiai ją motyvuoja klientai, kurie išsako savo pageidavimus. Tai leidžia tobulėti, surasti pastovių klientų ir pritraukti naujų.

Kol vaikai pramogauja, suaugusieji gali atsipūsti pavėsinėje, kurią pastatė Neringos vyras.
Autorės nuotraukos

Vasarai einant į pabaigą, pašnekovė džiaugėsi, kad kol kas sumanyta veikla klostosi nenuostolingai. O gautą pelną moteris investuos kitais metais – žada įsigyti daugiau vaikų pramogų inventoriaus ne tik vasarai, bet ir žiemos sezonui.

„Atšalus orams taip pat bus galima švęsti gamtoje. Noriu, kad atvykę vaikai galėtų žaisti sniego mūšį, dažyti sniegą ir kitaip žiemiškai pramogauti“, – apie ateities planus prakalbo idėjų nestokojanti moteris.

Neringa teigė, kad būti dviejų mažamečių vaikų mama ir verslininke nelengva. Vienerių sūnus dar maitinamas krūtimi, mažametė dukra reikalauja mamos dėmesio, be to, reikia nuolatos prižiūrėti didelę namo teritoriją, laukia krūva kasdienių buities darbų.

„Neatsimenu, kada jaučiausi išsimiegojusi. Mažylis naktį dažnai keliasi, o kai ryte atsikeliu, snausti nėra kada, turiu eiti dirbti“, – pasakojo jauna mama.

Pašnekovė šypsojosi, kad nuo rudens turėtų būti lengviau. Dukra pradės lankyti darželį, be to, vyras grįžo į Lietuvą po ilgų darbo metų Švedijoje. Pasak Neringos, sutuoktinis nusprendė padaryti kelių metų pertrauką, nes nemato, kaip auga judviejų atžalos.

„Mano vyras tiesiog tobulas. Jis viską daro geriau nei aš. Jordatij yra nuostabus tėtis, darbštus vyras, turintis auksines rankas. Ko jis imasi, gražu žiūrėti“, – gyrė sutuoktinį pašnekovė.

Neringa juokavo, kad ji nėra verslininkė, o tik paprasčiausia įmonės darbininkė, kurios direktoriai – jos vaikai.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video