2024/03/19

 

SODYBOS BE PIRKĖJŲ PINGA

Nekilnojamojo turto kainos žmonėms, neturintiems savo būsto ar norintiems pakeisti gyvenimo sąlygas, pradėti ūkininkauti, visuomet aktualios.

Pasidomėjome, kiek šiuo metu reikia lėšų norint įsigyti stogą virš galvos ar nusipirkti žemės, kokias šios rinkos tendencijas pastebi nekilnojamojo turto vertintojai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Peržvelgus skelbimus

Skelbimų apie parduodamus namus, butus, sodybas, žemę pilna internete ir spaudoje. Ši rinka labiau suintensyvėja pavasarį, o apmiršta žiemą.

Gyvenamųjų namų kainos Kupiškyje svyruoja nuo 14 tūkst. iki 68,5 tūkst. eurų. Yra ir išskirtinių pasiūlymų, pavyzdžiui, už 139 tūkst. eurų. Kaina priklauso nuo namo statybos metų, dydžio, statybos būdo, ar medinis, ar mūrinis.

Namų pasiūla nemaža ir kaimo vietovėse. Alizavoje už namus prašo 5 700–9 000 eurų. Skapiškyje parduodami namai įvertinti 12 900–15 000 eurų. Šimonyse – siūlomų sodybų kaina siekia ir 20 tūkst. eurų, nors yra gerokai pigesnių, pvz., už 4 tūkst. eurų.

Subačiuje namą galima nupirkti už 6 ar 8 tūkst. eurų. Čia taip pat yra ir brangesnių sodybų, pvz., už beveik 40 tūkst. eurų.
Arčiau vandens telkinių sodybos brangesnės. Antai Pyragiuose už sodybą prašoma 40 tūkst. eurų, o Vėžionyse, ant Kupiškio marių kranto, jos įkainotos per 65 tūkst. eurų. Palėvenėlėje už mūrinuką, tinkamą ir kaimo turizmui, prašoma 75 tūkst. eurų.
Kaimo vietovėse yra keletas išskirtinių pasiūlymų. Vieną dvarą siūloma įsigyti už 239 000 eurų, o sodyba su svečių nameliu ir su visu ūkiu yra įvertinta net puse milijono eurų.

Kupiškyje butų kainos irgi margos.

Plačiau skaitykite liepos 30 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Laba diena.
    Noriu paklausti:

    Adresas: Vėžionių g. 17, Aukštupėnai, LT-40104 Kupiškio r.

    Kokiais pagrindais čia įsikūrė asociacija “ Kupiškio vikingai“? Įmonės kodas 303108386.
    Čia mano gimtoji sodyba,kurią norėjau ir noriu susigrąžinti.

    • Norėti nedraudžia. Nereikėjo parduoti vėžionių 17, nereikėtų susigrąžinti.

      • Laba diena.
        „Noriu susigrąžinti“ nereiškia, kad sodyba Vėžionių 17 buvo parduota.

  • Graži sodyba nuotraukoje…

    • Įdomu kiek kainuoja:)

    • Tikrai,fainą sodybą“ raštininkai įdėjo….-gėda jums kaip pasakytų pelėda. Sodybos nuo daugiabučio neskiriate,o dar korespondentai, o dar blogiau žurnalistai jums toli,toli iki žurnalisto

  • Svarbiausia yra vieta, vietove, kur tas parduodamas turtas yra. Jeigu užkampy su zvyrkeliu, verte maža. Ir aišku, kad kainos už lūšnelę su netvarkyta aplinka yra menkos, o geros bukles namas ir su ispuoseletu kiemu ir kainuoja atitinkamai.

    • Nebūtinai išpuoselėjimas padeda parduot. Išpuoselėsi provanso stiliumi, tai kito stiliaus gerbėjui tas išpuoselėjimas bus trūkumas, teks įdėti papildomai lėšų perdaryti viska. Gal ir parduosi brangiau, tik čia jau laimės dalykas, ar išpuoselėjimas padarytas tinkamai. Didžiausia įtaka kainai turi vieta. Ežeriukas kainą didina. Nėra ežeriuko – neparduosi brangiai. Gal kas pirktų sodybą gyvenimui, bet ką čia gyventi? Įmonės užsidarinėja, vienintelė nauja – minimalkes moka, medicina merdėja, net batų teks važiuot Panevėžin. Taigi kol savivalda vaidina gerėjimą sodybų kainos realiau parodo, kas per „pagerėjimas“.

Rekomenduojami video