2024/03/28

 

TOPOLIŲ GATVĖS REMONTAS IR AKIS BADANTYS JO TRŪKUMAI

Vieni žmonės turi įvažiavimo keliukus į kiemą, kiti norėdami išvažiuoti turi atsikasti sau kelią.

Į redakciją kreipėsi Topolių gatvės namo Kupiškyje gyventojas Rimantas Apšega. Vyras skundėsi gatvės modernizavimo projektu ir manė, kad čia kalta vietos valdžia, kuri užmerktomis akimis tvirtina atsainiai nubraižytus projektus.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Erzina neapgalvotas projektas

„Kur jūs matėte tokį reiškinį, kad hidrantas stovėtų ant šaligatvio? Aš kėdę ar suoliuką įrengsiu močiutėms pasėdėti“, – ironizavo vyras.

Šis hidrantas šaligatvio viduryje piktina Topolių gatvės namų gyventojus.
Vilės Leščinskienės nuotraukos

Kupiškėnas pastebi ir kitų Topolių gatvės modernizavimo projekto trūkumų. Vienas jų – ne iki galo suprojektuota lietaus nuotekų sistema. Jau dabar pakalnėje gyvenančių žmonių namų rūsiuose ir kiemuose kaupiasi vanduo.

„Kai tik lietus palyja, vanduo nuo kalno suplaukia į apačioje gyvenančių žmonių kiemus. Skęsime skęsime, kur mes dėsimės“, – apmaudžiai kalbėjo R. Apšega.

Pasak jo, šaligatviai per aukštai sukelti, be to, ne visi žmonės turi įvažiavimo keliukus į savo kiemus. Vieniems jie padaryti, antriems nebus. Kas tokią nelygybę lemia – neaišku.

„Kaimynai kasdien taip daro, atsikasa ir važiuoja, o kitiems gražūs platūs įvažiavimo keliukai į kiemą padaryti“, – su liūdna realybe supažindino vyras.

Plačiau skaitykite liepos 16 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Aš manau, tegul džiaugesi topoliai, kad yra hidrantas, nes ten kur ju nėra buna didelės bėdos ir nukentėja analogiškai būna pasipiktinė kodėl nėra hidranto yra blogai, nėra irgi blogai. Tokia jau tauta o ypač Kupiškis. Nebėra ko ir bekalbėt…

  • Pasipiktinęs Topolių gatvės gyventojas net nesupranta kas yra hidrantas ir kam jis reikalingas. Geriau gal būtų įrengę prie marių ar kokio kito vandens telkinio

    • Tai gal reikėjo hidrantą įrengti vidury gatvės, tai dar geriau gaisrininkams būtų vandenį paimti. O kaip mechanizuotai reikės valyti sniegą nuo šaligatvių? Gal gaisrininkai su šiupeliais nukas?

      • Gaisrininkai PAREIKALAUS iš komunalininkų, kad tas sniegas būtų NEDELSIANT nuvalytas. Beje, tai ne vien Topolių gatvės problema

        • Kad nereikėtų NEDELSIANT reikalauti, galima viską išdėstyti protingai. Kad ir gaisrininkams būtų patogu, ir komunalininkams. 21 amžius, jau yra techninių galimybių tvarkytis išmintingai. Tereikia noro padaryti gerai, ne kaip visada.

  • Tai jau Kupiškiui seniai tas būdinga.Vos tik pradeda kažkas mieste judėti,tuoj pensininkų kritikų pulkais puola.Ir net nelaukia galutinio rezultato,visi žino, ką blogai daro ir kam aplamai daroma.Prie Jaručio buvo daug geriau,nes niekas niekur nevyko ir visi buvo ramūs.

  • Perskaičiau straipsnį laikraštyje 3 kartus ir nesupratau – kas per bereikalinga panika, kas dirba statybose, puikiai supranta, kad pradėjus darbus, visada išlenda neatitikimai mažesni ar didesni nei projektas, viskas ištaisoma darbo metu, kas ir pasakyta bei padaryta tiek iš rangovų, tiek iš administracijos pusės. Džiaugiuosi, kad pagaliau sutvarkys gatvę. Eik,rimantai, dar kuo nors pasiskųsk, žurnalistai prie negatyvo kaip musės prie š. 🙂

    • Akivaizdžiai matosi, kad nesiruošta daryti įvažiavimą prie kiemo vartų. Ar darbininkai neįžiūri smulkių dalykėlių, tokių kaip vartai į kiemą? Neatitikimai, tikiu, išlenda, tik atrodo, kad statybininkams vienodai. Panika ne panika, bet laiku pirštu nebakstelėsi, visą gyvenimą gailėsies.

Rekomenduojami video