2024/04/20

NUAIDĖJĘS „STICHIJŲ“ FESTIVALIS SUBŪRĖ VISŲ KARTŲ ATSTOVUS

Mindaugo karūnavimo dieną, liepos 6-ąją, Uošvės Liežuvio saloje praūžė meno ir kūrybos festivalis „Stichijos“. Čia buvo kur akis paganyti, be to, per šventę dalyviai patyrė įnirtingą stichijų kovą – tądien siautėjo smarkus vėjas, kuris protarpiais maišėsi su lietumi ir nevasariškais saulės spinduliais.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Neabejingi futbolui

Kol šventinis šurmulys dar nebuvo didelis, pirmiausia nuvykome į Aukštupėnų poilsiavietėje surengtas „Stiklitos“ Lietuvos paplūdimio futbolo varžybas. Ten, nepaisant šalto ir stipraus vėjo, žiūrovų tikrai prisirinko nemažai. Antro varžybų etapo pažiūrėti atskubėjo ir du futbolo sirgaliai – Valdemaras Vaitiekūnas ir Rimantas Gaigalas.

Abu vyrai teigė, kad oras idealus, nes jiedu nemėgsta karščių. R. Gaigalas prisipažino, kad serga už žentą, o V. Vaitiekūnas – už visą „Narjantos“ komandą. „Esu vietinis, pažįstu visus, be to, nė vienai sporto šakai nesu abejingas, o jei dar čia, vietoje, vyksta sporto varžybos, gėda būtų nenueiti“, – sakė Valdemaras.

Liepos 6-ąją per antrą varžybų etapą rungėsi Kupiškio „Narjantos“ ir Mažeikių „Olimpo SC“ komandos. „Narjanta“ 8:0 visiškai nugalėjo mažeikiškius. Deja, žaisdama su Vilniaus „Audra“ pralaimėjo rezultatu 2:3. Taip pat antrame Lietuvos paplūdimio futbolo varžybų etape varžėsi „Prienų“, Vilniaus „Igol“, Vilniaus „Rings-Avelita“ bei Mažeikių „Olimpo SC“ komandos. Rezultatai pasiskirstė taip: „Prienai“ – Vilniaus „Igol“ 3:7, „Olimpo SC“ – „Prienai“ 3:4, „Igol“ – Vilniaus „Rings-Avelita“ 6:3.

Paskutinis Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato etapas vyks liepos 27 dieną Nidoje, būtent ten galutinai ir paaiškės, kas taps šių metų Lietuvos čempionais, kadangi Nidos mieste lauks „Igol“ ir „Narjanta“ komandų tarpusavio akistata. Kol kas paplūdimio čempionate „Igol“ ir „Narjantos“ klubai turi po 9 taškus, bet „Igol“ yra sužaidęs vienu maču mažiau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Džiaukitės užtrumpinę, nebeaidės! Kol susikurs IT naują svnetę, prabegs nemažai laiko. Galėsit Spalio šventes švęsti!

  • Jau tikrai kad nuaidėjo, tai nuaidėjo.

Rekomenduojami video