2024/03/29

 

MIŠKUOSE PASIRODĖ PIRMI GRYBAI

Kristijonas Klimov džiaugėsi radęs pirmus grybus. Kristijono Klimov nuotrauka

Kristijonas Klimov džiaugėsi radęs pirmus grybus.
Kristijono Klimov nuotrauka

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Palėvenėlėje pas tetą atostogaujantis Kristijonas Klimov praėjusį pirmadienį pasidžiaugė, kad rado pirmų grybų. „Esu grybautojas mėgėjas. Šiame krašte užaugau, žinau visas slapčiausias vietas, kur galima rasti vienokių ar kitokių grybų. Dabar į gimtojo krašto mišką užsukau po gana ilgo laiko, tai vos beatpažinau miškus, kuriais, būdamas vaikas, vaikščiojau. Miškas iškirstas, krūmokšniai tik likę“, – stebėjosi K. Klimov.

Geras grybautojas bet kokiame miške ras grybų, jei jų tikrai yra. Tądien vaikinas parsinešė nemažai šių miško gėrybių – beveik visą plastikinį prekybos centro maišą.

„Radau ne tik lepšių, bet ir raudonviršių, baravykų. Grybai neblogi – kotai sukirmiję, užtat kepurės sveikos. Kai virėme grybus, tai į vieną puodą netilpo“, – džiaugėsi grybauti mėgstantis pašnekovas.

Kristijonas sakė, kad miške dar sausoka. Kitą kartą grybų eis po gero lietaus, tada laimikis miške – garantuotas.

Kupiškio girininkijos girininko pavaduotojas Povilas Baltušis teigė, kad šiuo metu daug grybų dar nėra. „Matome, kad žmonės lankosi miške, bet iš jo grįžta tuščiomis. Miško paklotė išdžiūvusi, reikia gero lietaus, kad kokią savaitę palytų ir per nukritusius lapus ir spyglius praeitų drėgmė. Ne visur taip sausa. Pavyzdžiui, Rokiškio rajone grybų yra. Žmonės lepšių, raudonikių, šiek tiek voveraičių randa“, – situaciją pakomentavo P. Baltušis.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video