2024/03/28

 

PAMOKOS MEDŽIŲ PAUNKSNĖJE

Šią savaitę karštis smarkiai svilina, ir, pasak sinoptikų, jis niekur dar nesitrauks. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija visoms šalies mokykloms rekomenduoja lengvinantį ugdymo proceso organizavimą per karščius. Jei patalpose, kuriose organizuojamas ugdymas, oro temperatūra didesnė nei 28 laipsniai, siūloma pamokas vesti lauko edukacinėse klasėse, trumpinti jų laiką, nuolat vartoti skysčius ir t. t.

Įdomu buvo sužinoti, kaip ugdymą tokiomis dienomis planuoja Kupiškio rajono mokyklos.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Pasiteiravome Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės, ar miesto ir rajono ugdymo įstaigose taikomos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijos. „Trečiadienį pasirašiau raštą, kuris išsiųstas visoms mokykloms. Kiek girdėjau, tokį sprendimą priėmė L. Stuokos-Gucevičiaus gimnazija, o iš kitų mokymo įstaigų informacijos dar neturime“, – sakė vedėja (kalbinta ketvirtadienį – aut. past.).

Šimonių mokyklos situaciją pakomentavo mokyklos sekretorė Laura Kavoliūnienė, kadangi kai skambinome, įstaigos direktorė buvo išvykusi. „Pamokas trumpiname nuo ketvirtadienio. Septynios pamokos baigiasi valanda trumpiau negu įprastai. Vaikams nuolat primenama, kad būtina gerti vandenį. Pamokos vyksta pastato šiaurinėje dalyje, lauke, pavėsyje ir kitur, kur tuo metu vėsu. Kur vesti pamokas, mokytojai derina pagal aplinkybes“, – paaiškino L. Kavoliūnienė.

Subačiaus gimnazija dėl karščių pamokas pradėjo trumpinti nuo penktadienio. Direktorė Vida Šeškuvienė teigė, kad mokyklos kieme, pavėsyje, yra įrengtos dvi lauko klasės, taip pat aktų ir sporto salėse vedamos pamokos. Vaikai bet kada gali prireikus nueiti ir atsigerti vandens. Jei pamokos trumpinamos, tai mokinių išvežiojimo po pamokų situacija tampa kebli. Pradinių klasių mokiniai išvyksta į ekskursijas, o ugdymo procesas yra intensyvesnis ir labiau suplanuotas.

Noriūniečiai mokiniai jau trečiadienį džiaugėsi trumpesnėmis pamokomis. Laikinoji mokyklos direktorė Rita Grinevičienė sakė, kad nuo kitos savaitės vaikams pamokose per karščius kamuotis nebereikės. „Veiks stovykla mokykloje ir prie vandens telkinių. O šią savaitę pamokų grafikas pasikeitęs. Pamokos vyko lauko klasėje. Vaikai sportuoja pavėsyje. Stengiamės, kad kūno kultūros pamokų krūvis būtų neintensyvus ir kad patys mokiniai saugotų savo sveikatą. Mokiniams nuolat primename, kad gertų vandenį, o autobuso lauktų mokykloje, ne lauke, nes gali perkaisti. Be to, rekomenduojame su savimi turėti kepuraitę nuo saulės ir būnant lauke ją dėvėti“, – tikino laikinoji mokyklos direktorė.

Vilės Leščinskienės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ar vaikai kažkai saugomi nuo erkių tame medžių pavėsy? Kaip jie ten susėda, ant ko rašo?

  • Intensyvesnes pamokos?nejuokaukit.jokiu pamoku…tik dejavimas kaip karsta

  • tai va,vėl turim vandens miesto centre kojoms nusiplaut,triusikus pamirkyt 🙂 Tiek ir veiks fontanai,kai purviną vandeniuką per purkštukus prigaudys 🙁 reikia galingos lentos su skelbimu,jog draudžiama, kitaip nesuvaldoma minia ten mirkysis kasdien.

    • Nieko panašaus, fontanai kainavo ~100 tūkst. Turi filtravimo sistemą, tad nepergyvenkit

Rekomenduojami video