2024/04/19

 

MOKINIŲ VASAROS POILSIUI LĖŠOS RIBOTOS

Ką veiks vaikai per vasaros atostogas, apskritai, ar jie turi sąlygas turiningai leisti laisvalaikį visus metus? Tai aktualu ir jiems patiems, ir jų tėvams, ir mokytojams.

Šiemet iš Savivaldybės biudžeto vaikų užimtumui skirti 9 tūkst. eurų. Tai panaši suma kaip ir pernai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Lėšas, skirtas mokinių užimtumui, Savivaldybė paskirstė programiniu principu visiems metams.

Pasak Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Irenos Mockuvienės, įstaigos, vykdančios vaikų ir jaunimo socializacijos programą, pilietinio ir tautinio ugdymo programą bei laisvalaikio užimtumo ir vasaros poilsio programą, gavo po 3 tūkst. eurų. Šios lėšos yra paskirstytos ne tik mokinių vasaros poilsiui, bet ir kitai veiklai per visus metus.

Stovyklų idėjos

Kupiškio kultūros centras įgyvendina du laisvalaikio užimtumo ir vasaros poilsio projektus. Vieno iš projektų „Kalbantis miestas“ vadovė Vilija Morkūnaitė sakė, kad projekto idėja – vėjyje skambantys rytietiški varpeliai. Juos su mokiniais gamins iš medinių tarpusavyje sujungtų lentelių, jose bus išdegintas tam tikras tekstas. Tokias lenteles pakabins ant medžių, pavėsinių. Jų plazdėjimas vėjyje skleis gerą energiją ir palaikys puikią aplinkinių nuotaiką. Šiam sumanymui įgyvendinti skirti 235 eurai.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos projekto „Pradėk atostogas linksmai“ vadovė Audronė Matuzevičienė teigė, kad lėšų mokinių vasaros poilsiui organizuoti prašyta daugiau nei gauta. Visgi tų lėšų užteks, kad pagal šį projektą birželio 25 d. 17 mokinių tikslinė grupė iškeliautų maršrutu Kupiškis–Telšiai–Plungė–Palanga–Šventoji–Klaipėda.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video