2024/04/16

 

POLITIKŲ DISKUSIJŲ POSŪKIAI TIES ŽEMĖS MOKESČIAIS

Gegužės 14 d. per rajono Tarybos posėdį greta kitų klausimų apsvarstyti ir susiję su žemės mokesčiais – nustatyti šių metų valstybinės žemės nuomos mokesčio tarifai, šių metų žemės mokesčio lengvatos ir kitų metų žemės mokesčio tarifai.

Ada DVARIONAITĖ

Žemės mokesčių svarstymas paprastai visada yra palydimas gamtos kataklizmų aptarimo, o pastarieji treji metai gausiai žemdirbiams (ir visiems žemės savininkams) papylė įvairiausių išbandymų. Ūkininkai šiuos kelerius metus dėl liūčių ir sausrų vadina tragiškais, ekstremaliais ir pagrįstai tikisi, kad visuomenė ir politikai parodys supratingumą. Politikai parodė atjautą, kai artėjo įvairių lygių rinkimai, bene visos šalies savivaldybės sumažino žemės mokesčius. Taip buvo ir Kupiškyje. O dabar rinkimai jau praėjo, pasibaigė ir lengvatų dovanos, laikas krapštyti pinigus ir atiduoti tai, kas valstybei priklauso.

Skolininkams ir aplaidiems – jokių nuolaidų

Valstybinės žemės nuomos mokesčio tarifai nesikeičia nuo 2016 metų. Žemės ūkio paskirties žemės sklypams nustatytas 2 proc. tarifas, gyvenamųjų teritorijų, komercinės žemės, pramonės ir sandėliavimo sklypams – 1,5 proc., naudingų iškasenų teritorijoms – 1,6 proc. Žemės sklypams, kurių nuomininkai (naudotojai) 2019 m. liepos 1 d. turi mokesčių nepriemoką, didesnę nei 2 eurai, taikomas 3 proc. tarifas. Jeigu žemės sklypo naudotojas (juridinis asmuo) nėra sudaręs žemės sklypo nuomos sutarčių ir neturi leidimo laikinai naudotis žeme, nustatytas 4 proc. mokesčio tarifas. Toks mokestis bus ir už apleistą, nenaudojamą sklypą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Renatos Malinauskienės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pirma karta per penkis metus Černius prabilo. Mat ir jam momesčius reikes moketi. Ko tyli kai reikia skirt pinigu jaunimui. Kam mums toks tarybos narys.

  • Tegul maziau trucija musu zemele chemikalais irnesvietiškai didelemis trąšų normomis.Tuomet liks daugiau pinigų ne tik jiems ,bet ir mums maziau reikės išleisti vaistams nuo jų uznuodytos produkcijos.Tegul moka tokius mokescius kaip ir visi,o ką jie moka darbininkams totalus išnaudojimas.Galit neraudoti ,turėkite tik sarmatos ir truputėli sązinės

  • Šaunuolis mere visi moka mokesčius tik ūkininkai vis verkė ir verkė reikalauja ir reikalauja tai lietaus per mažai, tai sausra ipatingas dideli milijonus žarsto mokesčiai išskirtinai mažiausi vis negauna nors piauk susimesti nors po 7%pelno turėsit lėšų mileracijai, draudimui ir kitoms išlaidoms, o tai vis negauna, kada gi prisivalgis tie mūsų dideli ukininkai

Rekomenduojami video