2024/04/24

 

MOKYKLŲ REITINGAS – KAIP ATRODOME ŠALYJE

Kaip ir kasmet žurnalas „Reitingai“ pristatė šalies mokyklų ir universitetų 2019 metų reitingus. Taip pat savivaldybių reitingus pagal švietimo parametrus, daugumos pradinių ir pagrindinių mokyklų, progimnazijų akademinius pasiekimus.
Kaip čia sekėsi kupiškėnams?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vertinimo kriterijai

Lietuvoje 2018 metais veikė 359 gimnazijos, kurios išleido abiturientus. Vertinta pagal panašius kriterijus kaip ir ankstesniais metais. Vertinti lietuvių kalbos ir literatūros, istorijos, anglų kalbos, informacinių technologijų, fizikos, chemijos, biologijos ir geografijos brandos egzaminuose 2018 metais abiturientų gautų balų vidurkiai. Aukščiausią įvertinimą už konkretų egzaminą turinti gimnazija gavo 8 taškus, žemiausią – 0. Atsižvelgta į tai, kiek egzaminų įvertinta šimtukais. Turėjo reikšmės ir įstojusių į valstybės finansuojamas studijų vietas aukštosiose mokyklose bei užsienio aukštosiose mokyklose skaičius. Vertintas ir mokinių nubyrėjimas per mokslo metus paskutinėse klasėse.

Subatėnų sėkmė

Vertinamos gimnazijos buvo suskirstytos į dvi grupes – kurios renkasi mokinius ir kurios nesirenka. Džiugu, kad į geriausių šalies gimnazijų, kurios priima visus norinčius mokytis, šimtuką pateko Kupiškio rajono Subačiaus gimnazija. Jai atiteko 53 vieta, surinkus 50,33 balo. Ši gimnazija savo rezultatus, palyginti su praėjusiais metais, kai buvo 169 vietoje, labai pagerino. Subatėnai geriausiai pasirodė 2017 metais, tada užėmė 47 vietą. Tuo metu tai buvo labai didelis kokybinis šuolis iš 2015 m. užimtos 232 vietos.

Praėjusiais mokslo metais Subačiaus gimnazijoje nebuvo nė vieno šimtukininko, bet dauguma abiturientų valstybinius egzaminus išlaikė gana aukštais balais. Iš 14 baigusių gimnaziją mokinių net 9 įstojo studijuoti į valstybės finansuojamą vietą aukštosiose mokyklose.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • reitingai , ką reitinguojate Kupiškyje?mokinių sumažejo, mokyklų taip pat, 4 mokyklos ir dar reitinguoti?

    • Tai ne Kupišky reitingavo, Lietuvoj. O su reitingais yra taip: jei užimam aukštas pozicijas, tai realūs reitingai, o jei žemas – tai tie reitingai falšyvi, nesvarbūs ir blogai atlikti.

Rekomenduojami video