2024/04/20

 

POKALBIS APIE VYRIŠKUMĄ SU EIMANTU GUDONIU

Eimantas Gudonis pataria kitiems vyrams stiliaus klausimais.

„Savitumo paieškos“

Eimantas Gudonis pataria kitiems vyrams stiliaus klausimais.

Subatėnas Eimantas Gudonis – patriotiškas, sveiką gyvenseną propaguojantis ir stiliaus pojūtį turintis vyras. Susirgęs sunkia liga, Eimantas suprato, kad gyvenimas yra labai trapus ir kad nereikia švaistyti veltui laiko. Veiklus vyras nesiskundžia nuobodžiu gyvenimu. Jam mažai paros valandų: yra geležinkelio darbuotojas, po darbo lekia sportuoti, yra Krašto apsaugos savanorių pajėgų karys savanoris, laisvalaikiu groja elektrine gitara, fotografuoja ir dar padeda kitiems vyrams stiliaus klausimais.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Lemtinga pažintis

E. Gudonis gimė ir augo Subačiaus mieste. Pašnekovas džiaugėsi, kad šiandien jo gimtinė labai atsigavusi. Pastebi daug naujakurių, be to, visi subatėnai apsitvarkę – nerasi nė vienos apleistos sodybos. Sakė radęs tik vieną minusą – jam, fizinį aktyvumą mėgstančiam žmogui, mieste trūksta lauko treniruoklių, o ir mokyklos stadionui reikia renovacijos.

Barzda – neatsiejamas pašnekovo stiliaus akcentas. Eimantas Gudonis sakė, kad barzdai tinkamai prižiūrėti reikia nemažai pinigų.

Eimantas sveika gyvensena ėmė domėtis tada, kai pastebėjo esąs pernelyg stambus. Pradėjo derinti mitybą ir sportą. Įdėjęs daug valios ir pastangų jaunuolis numetė net 20 kilogramų. „Atsirado daugiau pasitikėjimo savimi. Pradėjau domėtis stilinga apranga vyrams. Kartą internete susipažinau su Edgaru Jaselioniu, vieno puslapio įkūrėju“, – prisiminė E. Gudonis.

Internetu susirašinėdami vaikinai atrado daug bendro. „Mūsų likimai panašūs. Jis augo be tėvo, kaip ir aš. O kai augi tarp moterų, negali nesidomėti stilinga apranga“, – šypsojosi vyras.

Eimantas puse lūpų prasitarė, kad, jei viskas pasiseks, jo ir E. Jaselionio laukia bendri projektai.

Neatsigina komplimentų

Pasak Eimanto, vyras turi būti vyriškas. „Vyrą puošia ne sportinė apranga. Kaip aš sakau, treningai ne stilius. Man labiausiai prie širdies penkto ir šešto dešimtmečio, vadinamasis pokario, įvaizdis. Žinoma, klasikinis stilius niekuomet neišeina iš mados. Ir svarbiausia, vyras turi išmanyti paprasčiausius stiliaus dalykus: rudi batai – rudas diržas, juodi batai – juodas ir t. t.“, – detalizavo pašnekovas.

Anot E. Gudonio, labiausiai vyrą puošiantis akcentas – barzda. „Dabar barzdos yra labai madingos. Kai kurie vyrai juokauja, kad auginantieji barzdą taupo pinigus, nes nereikia pirkti skustuvų. Bet patikėkite, šios įvaizdžio dalies priežiūra brangiai atsieina. Dukart per mėnesį reikia eiti pas barzdaskutį, kad gražiai ją apkirptų. O dar barzdos priežiūros priemonės – šampūnas, vaškas, aliejus, ūsų vaškas, šukos, šepečiai“, – vardijo jaunuolis.

Laisvalaikiu vyras mėgsta fotografuoti.

Nors girtis nenorėjo, bet Eimantas sakė, kad numetęs svorio ir tapęs stilingas, merginų komplimentų sulaukia dažnai. „Merginos teigiamai vertina mano išvaizdą. Daugeliui jų patinka prižiūrėta barzda. Kai pradėjau rūpintis savo stiliumi, pastebėjau, kad jų dėmesio pagausėjo. Gal jas traukia laimingi vyrai?“ – svarstė pašnekovas.

Pakeitė požiūrį į gyvenimą

E. Gudonis teigė, kad gyvenimas yra gražus, bet trapus. Ypač požiūrį į būties laikinumą pakeitė sunki liga, kuria persirgo. „Prieš daugiau nei metus susirgau meningoencefalitu. Nors buvau pasiskiepijęs, bet į gautą skiepą ši ligos forma neįėjo. Liga sunkiai išgydoma, po jos dar kurį laiką svaigo galva, o labiausiai sunku būdavo į kitą gatvės pusę pereiti, nes visiškai neturėjau jėgų. Kai esame sveiki, nė kiek nesusimąstome, kad gyvenimas duotas tik vienas ir nereikia jo švaistyti“, – pasakojo jį kitaip pamatęs vyras.

Eimantas Gudonis yra Krašto apsaugos savanorių pajėgų karys savanoris. Jam tai didžiausia vyriškumo mokykla, kurią rekomenduoja kiekvienam vyrui.

Išsivadavęs iš sunkios ligos pašnekovas ėmė veikti tik tai, kas miela širdžiai. „Seniai troškau būti Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariu savanoriu. Anksčiau negalėjau to daryti dėl studijų, vėliau atsirado dar daugiau įvairių priežasčių. Šią žiemą supratau, kad dabar atėjo tas metas“, – sakė laiku susivokęs Eimantas.

Pilna veiklos

Savanorystę vyras laiko tikra vyriškumo mokykla. Teigė specialiai pasirinkęs žiemą, kad patirtų kuo ekstremalesnes sąlygas. Be to, Eimantas tikino, kad karinę tarnybą turėtų išbandyti kiekvienas vyras. „Būdamas savanoris sustiprėji tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Esant krizinei situacijai mokėsi apginti savo šeimą. Man patinka, kad atliekant užduotis reikia daug pastangų. Pavyzdžiui, pasidaryti geriamą vandenį iš balos užtruks nemažai laiko, o ir kaip jį pasidaryti, reikia žinoti. Taip pat čia išmokstama atsakomybės. Labai sunkus ginklo valdymo testas, kurį norint išlaikyti reikia preciziškumo. Čia viskas labai rimta: juk jei per pratybas šaudamas pataikysi į kolegą, gali sugriauti tris gyvenimus: kolegos, savo, ir instruktoriaus, kuris už tave laiduoja“, – paaiškino savanoris.

Nors dirbant ir savanoriaujant laiko laisvalaikiui lieka mažai, pašnekovas stengiasi nešvaistyti nė valandos veltui. Mėgsta groti elektrine gitara. Groja klasikinį roką, nes jis, pasak E. Gudonio, yra spalvingesnis. Taip pat jis mėgėjiškai fotografuoja. „Jei internete randu, kad ieško fotografo mėgėjo, pasisiūlau“, – sakė veiklus vyras.

Eimantas neseniai pradėjo bėgioti. Pasak jo, tai nieko nekainuojantis ir sveikas pomėgis.
Nuotraukos iš asmeninio Eimanto Gudonio albumo

Jis neseniai pradėjo ir bėgioti. Tai pats sveikiausias laiko praleidimo būdas, kuris dar ir nieko nekainuoja.

Kad ir ką Eimantas veiktų, sakė, kad tai daro tik dėl savęs, o ne dėl moterų komplimentų. Anot jo, turi būti graži ne tik vyro išorė, bet ir turtingas jo vidus. „Matau daug savimi nepasitikinčių vyrų ir galiu pasakyti: mieli vyrai, jei norite būti įdomūs moteriai, turite užsiimti savo mėgstama veikla ir nuolat viskuo domėtis. Jūsų tikslas neturi būti moteris“, – patarė E. Gudonis.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • „…vyras turi būti vyriškas“ – tai vienas iš stereotipų, kuris vyrams pridaro nemažai bėdų, paskatina juos savidestrukcijai. Paskaitykite sociologo A. Tereškino straipsnių apie tai…

Rekomenduojami video