2024/04/23

 

RAJONE TVYRO RINKIMŲ NUOTAIKA

Žaidelių rinkimų apylinkės pirmininkė Danguolė Šedienė teigė, kad po Mišių atplūs rinkėjų banga.

Šį sekmadienį, gegužės dvyliktąją, vyksta pirmasis Prezidento rinkimų turas ir referendumai dėl pilietybės išsaugojimo bei Seimo narių skaičiaus mažinimo.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Gausiau – po Mišių

Ankstų rytą pirmiausia apsilankėme Palėvenėlėje. Žaidelių rinkimų apylinkės komisija informavo, kad 8.10 val. čia balsavo penki piliečiai, tai sudaro 1,49 proc. visų šios apylinkės rinkėjų. Rinkimų komisijos pirmininkė Danguolė Šedienė pastebėjo, kad daugiausia žmonių balsuoti atplūsta po Mišių bažnyčioje.

Vienas iš ankstyvų balsuotojų – palėvenėlietis Gediminas Gintautas. Vyras sakė, kad yra aktyvus rinkėjas, nepraleidžia nė vienų rinkimų. Šie rinkimai jam ypač svarbūs, nes pasak pašnekovo, tai didžiausius šalies pokyčius lemiantys rinkimai. Labai svarbu ir kad valstybė priimtų sprendimą dėl Seimo narių skaičiaus.

Apsisprendimo reikalas

Dalia Marmakienė tikino, kad seniai buvo apsisprendusi, už ką balsuos.

Alizavos pagrindinės mokyklos sporto salėje taip pat tvyro rinkiminė nuotaika. Čia 10.45 val.  balsavo 40 rinkėjų. Tai beveik 9 procentai visų šios apylinkės balsuotojų.

Vainiūniškyje gyvenanti Dalia Marmakienė teigė, kad užpildė visus tris biuletenius. Balsuoti buvo paprasta, nes seniai buvo apsisprendusi. Kuriam kandidatui į būsimus prezidentus atiduoti balsą abejonių nebuvo – ji tiki, kad šis kandidatas laimės ir antrajame ture.

Jolanta Užusienienė rinkdama prezidentą dvejojo iki paskutinės minutės.

Alizavietė Jolanta Užusienienė pasirinko du biuletenius. „Už Seimo narių mažinimą nebalsavau. Nenoriu kištis į jų vidaus reikalus“, – sakė moteris. Tačiau J. Užusienienei labai svarbus dvigubos pilietybės klausimas, nes jos dukros gali išvykti gyventi į užsienį – kas žino, kaip gyvenimas susiklostys. Dėl prezidento rinkimų apsispręsti buvo sunku, sako dvejojusi iki paskutinės minutės.

Salamiestyje

Salamiesčio apylinkės balsuotojai rinkosi į mokyklą. 10.16 val. čia balsavo dešimtadalis visų rinkėjų – 53 asmenys. Vienas jų – bakšėnietis Gintaras Valentėlis. Vyras sakė, kad atvažiavo su kaimynais. „Susiskambinome ir važiavome balsuoti. Pilnas ekipažas susėdo. O ką daryti, juk joks autobusiukas neveža“, – sakė vyriškis.

Gintaras Valentėlis balsuoti atvyko iš Bakšėnų.

Pašnekovas sako ėmęs visus tris biuletenius. Jei balsuoji, tai pasak jo, balsuok už viską. Prezidentu G. Valentėlis sakė pažymėjęs kandidatą, kuris jo manymu, tikrai mokės valdyti šalį. Svarbu jam buvo išsakyti ir nuomonę referendumuose apie Seimo narių skaičių ir pilietybės išsaugojimą.

Eugenija Venckuvienė.
Autorės nuotraukos

Eugenija Venckuvienė balsuoti atvyko iš Gyvakarų. Rinkėja sakė niekad nepraleidžianti nė vienų rinkimų. Moteris teprasitarė, kad balsavo už prezidentą vyrą bei dalyvavo referendume dėl pilietybės.

Salamiestyje.

Šalies aktyvumas

Sekmadienį iki 13 val. Prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl dvigubos pilietybės bei Seimo narių skaičiaus mažinimo, atnaujintais Vyriausiosios rinkimų komisijos 13 val. duomenimis, balsavo 21,97 proc. rinkėjų.

Per išankstinius rinkimus balsavo 10,75 proc. rinkėjų, tad iš viso prezidento rinkimuose ir dviejuose referendumuose, 12 val. duomenimis, jau dalyvavo 32,72 proc. rinkėjų.

7 val. šalyje duris atvėrusios 1 972 rinkimų apylinkės rinkėjų lauks iki 20 val.

2 479 668 rinkėjai sekmadienį renka tiesioginiuose rinkimuose Prezidentą ir išsako savo nuomonę dėl referendumais teikiamų Konstitucijos 12 ir 55 straipsnių pakeitimų.

Šalies vadovą Lietuvos piliečiai renka iš 9 kandidatų: ekonomisto Gitano Nausėdos, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, premjero Sauliaus Skvernelio, eurokomisaro Vytenio Andriukaičio, filosofo Arvydo Juozaičio, Seimo narių Mindaugo Puidoko ir Naglio Puteikio, eroparlamentarų Valdemaro Tomaševskio ir Valentino Mazuronio.

Iki 14 val. sekmadienį savo valią Kupiškio rajone pareiškė 24,53 proc. rinkėjų. Kartu su išankstiniu balsavimu, balsavimu spec. paštuose ir namuose iki sekmadienio 14 val. balsavo beveik 41,21 proc. kupiškėnų.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video