2024/03/29

 

KODĖL ŠIEMET SVOGŪNAI AUKSINIAI

Geidžiamiausios prekės, svogūnų sodinukų, galima rasti tik Lauko g. turgavietėje. Jų kilogramo kaina net 15 eurų. Vilės Leščinskienės nuotrauka

Geidžiamiausios prekės, svogūnų sodinukų, galima rasti tik Lauko g. turgavietėje. Jų kilogramo kaina net 15 eurų.
Vilės Leščinskienės nuotrauka

Pastarąją savaitę nesuspėję anksčiau įsigyti svogūnų sodinukų žmonės piktinasi, esą priversti mokėti už juos aukso kainą – kilogramas šio gėrio kainuoja net 15 eurų. O ir kur rasti šių prabanga virtusių svogūnėlių, reikės pasukti galvą – prekybos centruose ir specializuotose parduotuvėse jų nebėra, vienintelė vieta šiuo metu – Lauko g. turgavietė.

Kodėl svogūnai virto „auksiniais“, kas lemia jų trūkumą ir ar verta juos pirkti.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Mažai ir brangu

Svogūnų sodinukų tema šiuo metu – aktuali. Pasiteiravus vietos gyventojų, kur galima įsigyti trūkstamos prekės, dauguma įvardijo, kad šiuo metu jų belikę tik vienoje vietoje – Lauko g. turgavietėje. Nuvykus ten matyti, kad pro svogūnų sodinukus nepraeinama abejingai. Yra pasipiktinusių, bet vis tiek perkančių žmonių, nes esą priversti pirkti, pigiau juk negausi, o užsiauginti svogūnų – būtina. Kiti žmonės tiesiog praėjo pro šalį: anot jų, neverta brangiai pirkti sodinukų, geriau nusipirkti pigiau jau užaugintą produkciją. Treti, praeidami pro šalį, juokėsi, kad praėjusią savaitę matė viename prekybos centre dėl trokštamų sodinukų konfliktuojančias moteris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kokios bėdos? Vakar maximoje pilni maišai. Mėlynųjų, baltųjų. Dar ir akcija buvo 1 kg, 3 € nekainavo 😀

Rekomenduojami video