2024/04/16

 

AR ŠVARUS EŽERIUKO PRIE PILIAKALNIO VANDUO?

Šis vandens telkinys, visai netoli Kupiškio laisvamanių kapinių ir degalinės yra žmonių pamėgta maudynių vieta. Autorės nuotrauka

Šis vandens telkinys, visai netoli Kupiškio laisvamanių kapinių ir degalinės yra žmonių pamėgta maudynių vieta.
Autorės nuotrauka

Vasarą maudynių mėgėjams labai svarbu žinoti, ar jie pliuškenasi švariame vandenyje. Užteršti vandens telkiniai gali būti daugelio nemalonių ligų kaltininkai.

Ne visi ežeriukai, tvenkiniai yra pripažinti oficialiomis maudymosi vietomis, todėl jų vanduo netikrinamas. Ar ten saugu maudytis, daugelis sprendžiame pasikliaudami savo uosle ir rega. Vienas Kupiškio Topolių g. gyventojas buvo susirūpinęs ežeriuko prie jo sodybos likimu.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kartais plaukia fekalijos

Savo nuogąstavimus dėl ežeriuko Kupiškio piliakalnio papėdėje išsakęs Vytautas Jasinskas neslėpė, kad kartą jis buvo apkaltintas, jog leidžia nuotekas į ežeriuką prie Kupiškio piliakalnio. Mat jo sodyba stovi netoliese. Visgi tai nebuvo tiesa.
„Lietaus vandens kanalizacija yra nukreipta į griovį visiškai netoli to ežeriuko. Kai stipriai palyja arba per pavasarinį polaidį pakilus vandens lygiui, tas vanduo nuteka ir į ežeriuką. Neretai tvyro didžiulė smarvė, kartais matyti plūduriuojantys visokie nešvarumai. Yra įtarimų, kad kažkas savo nuotekų vamzdžius prijungęs prie lietaus kanalizacijos.

Kad plaukia išmatos, esame skundęsi ne kartą, bet aplinkosaugininkai jų šaltinio nerado. Ežeriuke mėgsta maudytis ir suaugusieji, ir vaikai, žvejojama.

Kažin, ar tos maudynės ten visuomet į sveikatą? Ar tokia netvarka turi būti, juolab miesto teritorijoje?“ – retoriškai klausė pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video