2024/03/28

 

SVEIKATOS YRA, TRŪKSTA TIK PROANŪKIŲ

Palma Virbickienė (Valiukaitė) – Antašavoje gyvenanti ūkiška moteris. Ji laiminga, kad išsipildė vaikystės svajonė turėti ir savo gausią šeimą. Šiandien antašavietė džiaugiasi nemažu būriu vaikų ir anūkų.
Jėgų kupina moteris tikino, kad penkis vaikus užauginti tikrai nebuvo sunku. Ir dabar sveikatos yra apsčiai, o po dienos darbų padeda mezgimas, kurį vadina „nuomalda“.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Norėjo didelės šeimos

Palma Virbickienė yra kilusi iš Uoginių kaimo. Vėliau su šeima persikėlė į Svidenius. Ten prabėgo moters vaikystė ir jaunystė. Pašnekovė baigė tuometinį Vabalninko žemės ūkio technikumą, dirbo Byčių kolūkio zootechnike, padėjo tėvams auginti mažuosius brolius ir seseris.

„Aš iš aštuonių vaikų šeimos – pati vyriausia. Moku elgtis su vaikais. Galima sakyti, kad užauginau savo mažiausią brolį. Pati kilusi iš didelės šeimos norėjau tokios pat gausios“, – atvirai kalbėjo pašnekovė.
Moteris parodė savo vestuvių nuotraukas. Jaunieji nuotraukoje – gražūs, švytintys, laimingi. Ji su vyru Povilu susipažino Noriūnų kaimo šokiuose.

„Mes draugavome beveik penkerius metus ir tik tada susituokėme. Anais laikais nebuvo taip įprasta, visi tuokdavosi greičiau, žmonės jau šnekėjo, kad niekada nebesusituoksime“, – pasakojo P. Virbickienė.

Su vyru moteris išgyveno 43 metus. „Šiais metais, gegužės 25 dieną, būtume šventę safyrines 45-ąsias vestuvių metines. Deja, jo jau nebėra tarp mūsų“, – apmaudžiai kalbėjo pašnekovė.

Vienatve nekvepia

Susituokę Virbickai įsikūrė Karaliūnų kaime. Ten pragyveno septynerius metus. Gimus trims vaikams, namuose pasidarė per ankšta. Tuomet išsikėlė į Antašavą ir čia gyvena daugiau nei 30 metų. Moteris dirbo miestelio vaikų darželyje. Vėliau gimė dar du vaikai. Šiandien atžalos jau suaugę ir sukūrę savo šeimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video