2024/04/23

 

NAKTINĖS LIEPSNOS PRARIJO IR OŽKAS, IR NAMĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Praėjusį sekmadienį Subačiaus miestelyje liepsnose pranyko ūkinis pastatas, o šį antradienį Skapiškio seniūnijos Kandrėnų kaime sudegė gyvenamasis namas. Visa laimė, kad nėra nukentėjusių žmonių ir abu pastatai buvo drausti.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Sudegė ūkinis pastatas

Velykų naktis Subačiaus miestelyje buvo karšta kaip reikiant. Čia, V. Jonuškaitės gatvėje, liepsnojo medinis ūkinis pastatas. Sureagavę į kaimynų skambutį, ugniagesiai-gelbėtojai atvykę rado degantį ūkinį pastatą, kurį išgelbėti buvo per vėlu. Stogas jau degė atvira liepsna. Ugniagesiai-gelbėtojai gaisrą gesino apie valandą, vandenį vežė iš netolimo gamtinio telkinio.
Sudegė visas ūkinis pastatas, liko tik pamatai. Taip pat liepsnos pasiglemžė didžiąją dalį pastate laikytų malkų ir dvi ožkas su ožiuku. Šeimininkams pavyko išgelbėti vieną ožiuką ir pastatą sergėjusį šunį.

Įtariama, kad gaisras kilo dėl tyčinės veiklos. Šiokia tokia paguoda, kad pastatas buvo draustas.

Namas Kandrėnuose

Balandžio 23 dieną, apie 3 valandą ryto, Skapiškio seniūnijos Kandrėnų kaime degė gyvenamasis namas. Name gyvenanti moteris prabudusi naktį pastebėjo įtartiną šviesą iš virtuvės pusės. Pasirodo, liepsna jau buvo apėmusi ne tik virtuvę, priestatą, bet ir stogą. Atvažiavus ugniagesiams-gelbėtojams, namas degė atvira liepsna. Tik laimingas atsitiktinumas išgelbėjo visus namo gyventojus – du suaugusius ir du vaikus. Pastatas apdraustas. Gaisras, manoma, kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

„Tikėtina, kad namas užsidegė dėl elektros instaliacijos gedimo. Mūrinis namas apšiltintas putų polistirolu, tačiau ši medžiaga – netinkuota. Dėl to namas dar sparčiau ėmė degti“, – teigė Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Vytautas Kazlauskas.

Namas sudegė neatpažįstamai: liko mūrinės sienos ir du vandeniu užlieti miegamieji kambariai.

Skapiškio seniūnijos seniūnas Valdas Juškevičius informavo, kad be namų likusi šeima dabar apsistojusi tėvų namuose. „Žmonės laukia išmokos iš draudimo įmonės ir žada tvarkytis sudegusius namus“, – sakė Skapiškio seniūnijos seniūnas.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video