2024/03/29

PLINTA MELAGINGI INSTITUCIJŲ IR BANKŲ PRANEŠIMAI APIE NEVA GAUTAS PINIGŲ PERLAIDAS

Lietuvos policija antradienį pranešė, kad sukčiai valstybinių institucijų ir bankų vardu siunčia melagingus elektroninius laiškus, kuriuose gavėjai informuojami apie neva gautą pinigų perlaidą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Lietuvos policija pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuoti neva „Sodros”, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir „Swedbank” siųsti laiškai, kuriuose informuojama apie esą gautą perlaidą.

„Norėjome pranešti, jog turite pinigų perlaidą, kurią turite išsigryninti per savaitę laiko, nes tai yra gan nemaža pinigų suma, skirta jums”, – rašo VMI apsimetantys sukčiai.

Jie laiške pateikia ir nuorodą, kurią reikia atsidaryti norint gauti daugiau informacijos. Lietuvos policija ragina jų neatidaryti.

Tuo metu „Sodra“ nurodo, kad, gavus įtartiną laišką, jo tikrumą galima patikrinti keliais būdais.

„Bet kuris į elektroninį paštą atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje gyventojui arba draudėjui. Taip pat kilus įtarimų galima su mūsų specialistais susisiekti telefonu 1883 ir pasitikslinti“, – pranešime sako „Sodros“ valdybos Klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

ELTA

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Tokiu stebuklu nebuna kad sodra ar vmii siustu laisku apie gautas perlaidas ji tik siuncia skolas

Rekomenduojami video