2024/04/25

 

KAUKS SIRENOS – BUS TIKRINAMA GYVENTOJŲ PERSPĖJIMO SISTEMA

Trečiadienį bus tikrinama gyventojų perspėjimo sistema – gyventojai girdės sirenų gausmą, sulauks perspėjimo pranešimų į mobiliuosius telefonus.

Trečiadienį, 11.52 val., visose Lietuvos savivaldybėse bus įjungiamos centralizuoto ir vietinio valdymo sirenos.

Patikrinimo metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema (GPIS) nuo 11 val. 52 min. iki 11 val. 58 min. siųs trumpuosius perspėjimo pranešimus į mobiliuosius telefonus. Šiuos pranešimus gaus tie gyventojai, kurie bus mobiliajame telefone aktyvavę šių pranešimų priėmimo funkciją, t. y. įjungę korinio transliavimo funkciją, kad įspėjimai juos pasiektų.

11 val. 55 min. šalies gyventojai apie patikrinimą bus informuojami ir per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją bei kitus nacionalinius, regioninius transliuotojus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad, išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti nacionalinį radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją.

Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas Perspėjimo sistemos patikrinimas. Trumpųjų perspėjimo pranešimų sistemos patikrinimas atliekamas kartu su sirenų patikrinimu.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai, šalies gyventojai perspėjami įjungtomis sirenomis ar pranešimais į mobiliuosius telefonus, prireikus per mobiliąsias įgarsinimo priemones ar per pasiuntinius, o informuojami per radiją ir televiziją.

Parengta pagal ELTOS inf.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video