2024/03/29

 

POVILO MATULIONIO MUZIEJUS PERDUODAMAS TURTO BANKUI

Po urėdijų reformos Kupiškyje nebebus miškininkystės mokslo Lietuvoje pradininko, Lietuvai pagražinti draugijos įkūrėjo Povilo Matulionio (1860–1932) memorialinio muziejaus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šis muziejus įkurtas 1990 metais tuometinės Kupiškio miškų urėdijos pastangomis name, kuriame kurį laiką gyveno P. Matulionis. Patalpos muziejui buvo skirtos, grąžinus pastatą savininkams – P. Matulionio anūkams, gyvenantiems Australijoje. Muziejuje kaupti įvairūs eksponatai, susiję su miškininkystės mokslo pradininko Lietuvoje P. Matulionio gyvenimu, darbu ir visuomenine veikla.

Urėdija atsisako

Koks likimas laukia Povilo Matulionio memorialinio muziejaus Kupiškyje, pasiteiravome VĮ Valstybinių miškų urėdijos Rokiškio regioninio padalinio vadovo Kęstučio Skvarnavičiaus.

Pasak jo, didžioji dalis pastato, kuriame įkurtas Povilo Matulionio muziejus, jau prieš keletą metų tuometinės VĮ Kupiškio miškų urėdijos buvo perduota Turto bankui. Valstybinių miškų urėdijos žinioje likęs muziejaus kambarys ir pagalbiniai pastatai kieme. Turto bankui yra pateiktas pasiūlymas įtraukti kitą pastato dalį ir pagalbinius pastatus kieme į perduodamų objektų sąrašą. Valstybinių miškų urėdija nevykdo muziejininkystės veiklos ir atsisako pagrindinėms įmonės funkcijoms vykdyti nereikalingo turto.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jeigu turto bankas parduos, o nupirks geri ir tvarkingi zmones, namas tures seimininkus, bus kiemas grazus ir daug geriau negu niekieno ir niekas priziureti nenori. Atminimo lenta tikrai isliks.

  • Nors kiek logikos, p.Julijona- ne Meras cia nusprende, neklaidinkit kitu , nes kalbate netiesa. Saziningas zmogus yra Meras. Kad dar visi tokie butume. Skaitykit straipsni is naujo, kas uz ka atsakingas.

    • Aš logikos nestokoju , bet tamsta labai stengdamasi ginti mero interesus pamiršti, kad su paveldu susiję problemos yra savivaldybės interesų akiratis.

  • Kaip gaila, juk tiek širdies buvo įdėta daugelio kupiškėnų šį muziejų kuriant.Daug energijos ir laisvalaikio skyrė garbieji Kupiškio miškininkai, Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkas, tuometis Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas a.a. Vidas Vilimas, jaunųjų miškininkų būrelis, tek dėta pastangų, vykdavo gražūs renginiai. Negi galima visa tai sugriauti, negi mūsų savivaldybės meras neturi sąžinės, o gal neturi laiko tokioms smulkmėms? Galų gale gal trūksta pagarbos mūsų miestelio įstorijai?

  • Visiškai pritariu Miškininkui.

  • gal galėtu atsiliepti nors vienas kupiškėnas kuris ten lankėsi

    • Keletas mokiniu is Matulionio buvo ateje….

    • Esu buvęs. Na, kai atsiliepiau, kas toliau? 😉

  • Totalus moralinis krachas…

Rekomenduojami video