2024/03/28

 

ŽIŪROVŲ SPRENDIMAS – PREMIJA „LUMO“ STUDIJAI

Baigėsi ketvirtasis Unės Babickaitės profesionalių teatrų festivalis „Art do“.

Trečiadienį Kupiškio kultūros centro scenoje buvo parodytas paskutinis festivalio spektaklis – „Lumo“ studijos literatūriniai etiudai „24 valandos iš moters gyvenimo“ (spektaklio kūrėjos ir aktorės Valda Bičkutė, Daiva Rudytė, Virginija Kochanskytė).

Apdovanojus talentingas aktores „Art do“ dovanomis atėjo metas intrigai. Noras sužinoti, kas laimėjo 1 000 eurų Unės Babickaitės premiją, ir smalsumas erzino kiek daugiau nei savaitę. Kol koncertavo Kupiškio kultūros centro pučiamųjų orkestras ir jų vadovas Saulius Laucius, komisija sąžiningai skaičiavo žiūrovų balsus.

Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas iškilmingai paskelbė, kad šių metų Unės Babickaitės premiją, kurią įsteigė rajono Savivaldybė, ir didžiąją „Art do“ statulėlę, sukurtą tautodailininko, kalvio Gintauto Vaitonio, garbingai laimėjo šviesos kupina „Lumo“ studija.

Gėlių puokšte bei gražiais žodžiais apdovanota ir šio festivalio sumanytoja – Kupiškio kultūros centro režisierė Nijolė Ratkienė.

Simboliškai festivalis uždarytas per Tarptautinę teatro dieną, todėl organizatoriai viliasi, kad patirtos emocijos ir geroji teatro dvasia dar ilgai sklandys virš Kupiškio.

Parengta pagal Kupiškio kultūros centro inf.

Kupiškio kultūros centro nuotr.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vienam ar dviems bilietams užtenka,o norint pamatyti daugiau, jau nebe. O dėl nepasitenkinimo… Žinote, kai pasirodė viską kritikuojantys žurnalisto Užkalnio straipsniai, daug kam jie nepatiko. Ar žinote kur dabar Užkalnis, o kur jį kritikavę čiulbuonėliai? Taigi,kritinis mąstymas tiek žmogų,tiek visuomenę varo į pažangą. O prisitaikėliškumas- į subinę.

  • Kas alga ar pensija gauna, visiems uztenka ir bilietui į kulturos namus. Nera tiek brangu kiek skundziamasi. Bet visada atsiranda tokio tipazo zmoniu, kam niekas neitiks.

  • O prie ruso tai duona kapeikas kainavo, bet alga irgi kapeikos buvo. Gal sovietų valdžia patiko?

  • Per metus, gerbiamoji ponia, duona taip pat pabrango.

    • Irgi dvigubai?

  • Pernai nusipirkau abonementą ir pamačiau už 15 eurų 5 spektaklius. Šiemet pamatyti tiek spektaklių- jau 30 eurų… Daug sutiktų pažįstamų į tai atkreipė dėmesį.

Rekomenduojami video