2024/03/28

 

MAMŲ IR JŲ ATŽALŲ UŽIMTUMAS – LAISVA NIŠA

Kupiškio viešojoje bibliotekoje kiekvieną trečiadienį vyksta „Žirniukų“ klubo užsiėmimai. Kiekvieną dieną (išskyrus sekmadienį) bibliotekos darbo laiku veikia ir žaisloteka. Tai taip pat nemokamas užsiėmimas, tik į žaisloteką renkasi vyresni vaikai. Ingridos Žurauskienės nuotrauka

Kupiškio viešojoje bibliotekoje kiekvieną trečiadienį vyksta „Žirniukų“ klubo užsiėmimai.
Kiekvieną dieną (išskyrus sekmadienį) bibliotekos darbo laiku veikia ir žaisloteka. Tai taip pat nemokamas užsiėmimas, tik į žaisloteką renkasi vyresni vaikai.
Ingridos Žurauskienės nuotrauka

Mama ir laisvalaikis – skamba kaip du nesuderinami dalykai. Juk mamos įvaizdis pirmiausia suvokiamas kaip apsikrovusios buities darbais ir vaikų priežiūra moters gyvenimas.

Ar iš tiesų mamos, prižiūrinčios vaikus, įsitraukia į socialinį gyvenimą, ar gali ištrūkti iš namų rutinos į erdves, kur galėtų įdomiai ir prasmingai praleisti laiką su savo atžalomis. Pasidomėjome, kokios veiklos yra jaunoms mamoms Kupiškyje ir kokia pačių mamų nuomonė apie šį dalyką.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Mokama ir nemokama veikla

Apie Kupiškyje siūlomą neformaliojo švietimo veiklą mamoms su mažais vaikais pasiteiravome Kupiškio r. savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Jurgitos Trifeldienės.

„Neformaliojo švietimo būrelių mamoms su pačiais mažiausiais vaikais – nėra. Tikslinė grupė yra vaikai, o ne tėvai“, – situaciją pakomentavo pašnekovė.

Edukacinių užsiėmimų mamoms ir jų vaikams siūlo Kupiškio viešoji biblioteka. Vyresnioji bibliotekininkė Rūta Vilkienė papasakojo apie naujai atsiradusį „Žirniukų“ klubą. Idėja įkurti šį klubą atsirado dėl mamų poreikio kur nors susitikti, pabendrauti niūriais žiemos vakarais.

„Praeitų metų spalį socialinio tinklo erdvėje padariau apklausą, kurios mamos norėtų ateiti į biblioteką su mažyliais. Visos pasisakė – už. Laimėjome Lietuvos kultūros tarybos projektą „Nuo nulio iki šimto“. Veikla mamoms nieko nekainuoja, tereikia ateiti su savo mažyliu. Vaikų amžius – nuo keleto mėnesių iki ketverių metų. Susitinkame vieną kartą per savaitę, trečiadieniais, 10.30 val. „Žirniukų“ klube laukia įvairios edukacinės programos: paskaitos mamoms, interaktyvus spektaklis, gaminami „Daržoviukai“, duonelė, naminis plastelinas, daromi želdinukai „Oliziukai“. Planuojame įsigyti šviesos stalą, įvairių lavinamųjų žaislų“, – apie veiklą papasakojo bibliotekininkė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video