2024/04/19

 

PAVASARINIAI PRIMINIMAI NE TIK ŠUNŲ SAVININKAMS

Pavasarį nutirpęs sniegas vėl atskleidė nemalonius kupiškėnų, šunų šeimininkų, įpročius – jie nesistengia surinkti savo keturkojų išmatų. Miesto pakraščiuose, parkeliuose atsidūrusiam praeiviui šiomis dienomis reikia atidžiai pasižiūrėti, kur dėti koją. Kitaip galima ne tik įminti, bet ir paslysti ant ekskrementų krūvelės.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Savivaldybės Teisės skyriaus darbuotojos Oksana Totorienė ir Gintarė Balanoškaitė sakė pastaruoju metu sulaukiančios ne vieno kupiškėno nusiskundimo dėl tų dalykų.

Jų žiniomis, kai kurie miestelėnai patys bando sudrausminti kaimynus, kurie išvedę pasivaikščioti savo šunis, nesurenka į maišelį jų išmatų. Antai viena moteris netgi teigė sulaukusi dėl tų priminimų keršto. Šuns ekskrementai buvo surinkti ir padėti ant kilimėlio prie jos buto durų.

„Miestas yra stebimas vaizdo kameromis. Nesilaikantys nustatytos tvarkos kupiškėnai gali sulaukti administracinių baudų. Mieste užtenka šunų ekskrementų surinkimo dėžučių. Jos kaskart paremontuojamos. Kupiškėnams, išvedusiems į lauką šunis, yra sudarytos sąlygos užtikrinti švarią aplinką. Matyt, kai kuriems žmonėms stinga atsakomybės ir pilietiškumo elgtis taip, kad visiems būtų gerai ir miestas gražėtų. Teisės skyrius žada daryti reidus ir patikrinti, ar šunis vedžiojantys gyventojai surenka jų ekskrementus. Taip pat bus pasidairyta, ar tvarkoma namų aplinka. Pavasarį norime visiems priminti, kad atėjo metas apsikuopti savo sodybas“, – sakė O. Totorienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Renatos Malinauskienės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Butinai bausti,negalima taip elgtis ,pati turiu suni ir visada renku ,nes tai yra butina ,o ir patiems vel malonu ateiti i svaria vieta,susimastykit zmones ir rinkime ir del svaros ir del savo augintiniu,kad tos grazios pedutes neparnestu i namus jokio brudo

  • Ir pro Noriūnus tegul pravažiuoja policija ir nubaudžia nors kelis teršėjus. Paleidžia vienus šunis pasilakstyt daugiabučių kieme, atlieka reikalus po langais, o tada vėl įsileidžia atgal. Neįmanoma net su vaikais lauke normaliai būti, gauna vis neprašytą dovaną.

  • Ar bent vienas pažeidėjas buvo nubaustas ? Vat kai nubausit, tada reikalai iš karto pasitaisys. Pats laikau ir myliu šunis, ir niekaip nesuprantu tų „mylėtojų“ kurie dergia kur papuola, taip negerbdami nei savęs nei aplinkinių.

Rekomenduojami video