2024/04/18

 

LENGVINA VERSLO SĄLYGAS PRIE VANDENS TELKINIŲ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Poledinės žūklės mėgėjai gali tikėtis, kad verslininkai jiems pasiūlys
įvairių paslaugų.
Autorės nuotrauka

Rajono Taryba per vasario 21 dienos posėdį papildė Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisykles ir leido važiuoti ant ledo ne tik specialių ir kitų tarnybų transportui su švyturėliais ir garso signalais, bet ir aptarnaujančiam transportui, kuriuo atvežami į draudžiamą vietą arba išvežami iš jos kroviniai.
Teikiantis pastarąsias paslaugas žmogus privalės turėti atitinkamą verslo liudijimą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pakeitė be ilgų diskusijų

Šį sprendimą inicijavo vienas kupiškėnas, dirbantis šiuo metu užsienyje, bet ketinantis Palėvenėlėje teikti atvežimo, nuvežimo, aprūpinimo įvairiomis priemonėmis paslaugas žvejams. Taip pat planuojantis steigti valčių, vandens dviračių nuomos punktą poilsiautojams vasarą.

Jis Savivaldybei yra pateikęs prašymą leisti aptarnaujančiam transportui žiemą važinėti užšalusiu vandens telkiniu. Iki šiol minėtos taisyklės tą daryti draudė.

Tarybos nariai ilgai šiuo klausimu nediskutavo. Nė vienas nenorėjo daryti kliūčių prie Kupiškio marių plėtoti tokį verslą. Tik pabrėžta, kad reikia įtvirtinti nuostatą, kad žvejų aptarnavimo verslą plėtojantis žmogus privalės turėti tokiai veiklai verslo liudijimą, o išvengti piktnaudžiavimo turėtų padėti kontroliuojančios institucijos. Mat lietuviai išradingi. Gali koks žmogelis sugalvoti prie sniego rogių prisikabinti bidoną su mėtų arbata ir važinėtis savo malonumui, o ne teikti paslaugą.

Buvo Tarybos narių, kurie ne tik pritarė šiai verslo idėjai, bet ir prognozavo, kad ji gali būti populiari ir konkurencinga. Žvejai iš įvairių šalies vietovių Kupiškio mariose yra pamėgę žvejoti ir čia praleidžia nemažai laiko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video