2024/03/28

 

PAMINĖTAS DVIDEŠIMT DEVINTASIS LAISVĖS PAVASARIS

Renginio vedėjai – Rugilė Sirvydytė ir Augustas Kučinskas dalijo šventinę nuotaiką visiems susirinkusiems kupiškėnams. Autorės nuotraukos

Renginio vedėjai – Rugilė Sirvydytė ir Augustas Kučinskas dalijo šventinę nuotaiką visiems susirinkusiems kupiškėnams.
Autorės nuotraukos

Pirmadienį, nuo pat dešimtos valandos, žmonės spietėsi prie Kupiškio kultūros centro. Čia paminėtos dvidešimt devintosios Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metinės. Šventinio šurmulio buvo pilna Kultūros centre, jo kieme ir Krantinės gatvėje. Įvairi veikla traukė tiek vaikus, tiek vyresnius šventės dalyvius – nė vienas neliko abejingas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Ir trispalviai mazgai, ir interaktyvus žemėlapis

Jaunųjų skautų draugovės „Kupa“ vadovės Rūta Vilkienė ir Ingrida Žurauskienė .

Kupiškio kultūros centro fojė surengti net keturi edukaciniai užsiėmimai. Naujiena – Kupiškyje pradėjusi veikti jaunųjų skautų draugovė „Kupa“. Būrelio vadovės Rūta Vilkienė ir Ingrida Žurauskienė džiaugėsi pirmu skautų išėjimu į viešumą. „Kol kas susitikdavome tik Kupiškio viešojoje bibliotekoje. Tai mūsų debiutas viešumoje. Smagu, kad žmonės ateina, jiems tai seniai matyta veikla“, – džiaugėsi moterys.

Per šventę jaunieji skautai svečius mokė rišti trispalvius mazgus Lietuvai, iššifruoti Morzės raštą.

Neformaliojo vaikų švietimo robotikos būrelio narys Erikas Budrys demonstravo hidraulikos principu sukurtą robotą. Šis robotas traukė visų praeivių akis ir kiekvienas norėjo jį išbandyti. Būrelio vadovė Diana Marmokienė sakė, kad mokyti vaikus robotikos pagrindų pradėjo tada, kai jos auklėtiniai laimėjo „Lego“ rinkinį su specialiu stalu. „Dalyvaujame regioninėse ir respublikinėse varžybose jau penktus metus. Aukščiausias pasiekimas „Junior“ (jauniausių) kategorijos pirma vieta“, – teigė mokytoja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video