2024/03/28

 

S. DARIAUS IR S. GIRĖNO GATVĖS GYVENTOJAMS TRŪKO KANTRYBĖ

Gatvių ir kelių būklės tema, rodos, neišsenkama. Juolab pavasarį. Vieni žmonės dėl kelių skundžiasi patyrę vienkartinius laikinus nepatogumus, o antri yra tapę infrastruktūros gerinimo, atnaujinimo įkaitais. Pastariesiems, matyt, stinga už visa tai atsakingų pareigūnų paaiškinimo ir realios pagalbos ištveriant tuos sunkumus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vos išvažiuoja

„Gal visa valdžia taip įsitraukė į rinkimų batalijas, kad niekam neberūpi, kas aplinkui dedasi. Gyvenu Kupiškyje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Nutirpus ledui ir išėjus pašalui, ten automobilių padangos vos ne iki pusės lenda į žemę, ypač gatvės gale. Džipai vos išvažiuoja, o mažesniais automobiliais aplinkiniai jau beveik ir nerizikuoja iš kiemo pajudėti.

Apie automobilio švarą nė kalbos negali būti. Jis būna purvais aplipęs lyg bekele važiuotum. Plauti, kai tokios važiavimo sąlygos, net rankos nekyla. Beprasmiška.

Kažkada tą gatvę buvo šiek tiek greideriu palyginę. Žadėjo atvežti ir papilti žvyro. Nieko nesulaukėme. Gal šiuo metu nebūtų tokia padėtis, jei žvyro būtų papylę? Kiek galima tuo klausimu į Savivaldybę kreiptis ir prašyti“, – liejo širdį į redakciją paskambinusi moteris (redakcijai pavardė žinoma).

Nuėjome į tą gatvę ir savo akimis įsitikinome, kad ten tikrai prasta padėtis. Gatvė panaši į arimą arba „linksmas“ kopėtėles.

Prašo supratingumo

Kada šie reikalai pagerės, kada gatvė bus pradėta tvarkyti, pasiteiravome Savivaldybės administracijos direktoriaus Mariaus Mališausko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Yra dvi kategorijos zmoniu. Kai kam viskas tiek blogai ir baisu, kad pavasari slapia, ziema sniegas. Kiti zino, kad keliu ir gatviu remonta diriguoja ministerija, kada finansavimas gaunamas, tada ir dirbama. O didziausias putojimas i tai del mero rinkimu. Visi supranta.

  • Visai pakvaišo Mero pataikūnai. Tai jei dirbi Pnevėžy, tai kur tu pavaikštinėsi. Jei seną žmogų pavežt į polikliniką, tai kur tu pavaikštinėsi. O gal ir kokie ugniagesiai su kibiriukais pamarširuos, jei ką? Ar neprikarksėsit jūs Merui?

  • Šiaip tai Račiupėnų gatvė visai nepravažiuojama vakar bandžiau, bet teko atbuliniu išsistumt į Panevėžio gatvę, iš kur bandžiau įvažiuot. Bet kai Kupiškis anoks čia didmiestis, tai galima ir pėstute pasiekt kelionės tikslą.Kad tik didesnių bėdų nebūtų. Juk gatvės remontuojamos gyventojų gerovei. Ir nuo mūsų įtūžio darbai tikrai nepaspartės.

  • kur jūs visi važiuojat ? vaikščioti reikia . o Kupiškį gi nėra kur važiuoti

    • I darbus gal reikia važynėt, kai pats namuos kirmiji tai ir tylėk o yra žmoniu kuriu darbai net ne Kupiški dašuto?

  • Dar ir kaip paviešint reikia ir bus padaryta aš manau.Tokių komentarų,dar niekas nekomentavo nė prie vienos valdžios.Visoje Lietuvoje tos pačios kregždės skraido ir teršia aplinką.Būkit pakantesni merui ir nedarykit sarmatos.

  • Kodėl gatvės buvo pradėtos tvarkyti visos vienu metu neturint tam pakankamai lėšų? Sutvarkei vieną, pabaigei ir tvarkai kitą, viską atlieki nuo pradžios iki pabaigos ir žmonėms būtų patogu ir niekas nepyktų. O gal čia norėta parodyti kaip gerai dirba mūsų valdžia?

  • Siūlom mitingą prie savivaldybės durų tada gal kai kas keisis
    ir dar su žurnalistais ar televizija čia jokios dejonės nepadės
    reikia veiksmų imtis

  • nebejuokinkit zmoniu 😀 traukiat kozeri pries rinkimus dabar turbut ir nuoruka rade nufotkinsit ir idesit tipo meras nesitvarko 😀 del to ir negaliu pakest valstiecioku partijos visada pila sudais kitus,balsuociau uz bet ka tik ne uz valstieti nieko nera baisiau uz valstieciu partija,karbauskiui su skverneliu jau sparneliai nulinko po savivaldos rinkimu o Kupiski dar kruta valstieciokai 😀

    • Apsiraminkit savo nesamonėm, rašinėdami.Jau kaip pilat purvą jūs.kons….. . niekas nepaneigs.Sekmadienį nueinat į baźnyčią.pasimeldžiat ir vėl peklą kurstot.Valstiečių tokių nesutikau.Visiems reikės kartu dirbti.Aš manau visi draugiškai sutars ir dirbs mūsų kraštui.

      • tai pvz to purvo pilimo prasom?

      • Man tai norisi pasemt purvo iš tu gatviu su kibiru ir drebt i akis nunešus rangovam !

        • Purvas tai cia tik nemalonumas! O dar duobes, kuriu gylis neiaskus-iklimpsi ar isvaziuosi, suvarysi ratlankius, pakaba ar ne. Nuotraukose nesimato tos tikros situacijos, todel kiti, nevaziave sia gatve, gali galvoti, kad gatves gyventojai kelia toki kipišą del purvo! Po kiekviena bala slypi duobė.
          Na zodziu…situacija tikrai labsi rimta ir tikrai neeiline. Todel ir mazu mzaziausiai cia turi isikisti ir rajono valdzia!

          • ŠITA GATVE AŠ KASDIEN PO ŠEŠIS KARTUS VAŽINĖJU

  • Skaitant spauda, tai ispudis, kad Kupisky viskas blogai: gatves skyletos, aikste griuva, pas gydytojus nepateksi…Gal galu gale baikit keikt savo krasta ir raskit kuo pasidziaugt? Supantu, rinkimai, bet…apsikuopkim savo kiemus, isvalykim siela, padainuokim, nudirbkim ka naudingo, apkabinkim artima – sitiek turim, laisvi esam…Rauduliu tauta. Nemylim saves, savo krasto, Lietuvos. Tvarke gatve – buvo blogai (nepravaziavo ir pan.), dabar vel blogai…Tfu, kupiskenai!

  • Siaubas? Kur Jūs matot siaubą?

  • Siaubas – negaliu patikėti į ką pavirto Kupiškis…

  • Kai nieko nedaro-blogai,kai daro-dar blogiau..tai apsispreskit po galais..dziaukites,kad imtasi darbu,nieks gi stebuklu lazdos neturi.Bet koks remontas siutina,bet stebuklu nebuna.

  • Tiems kas neturi laikraščio, informuoju, kad jame parašyta, kad su UAB Biržų ranga sudaryta sutartis dėl S. Dariaus ir S. Girėno gatvės remonto (įsigaliojo 2018-10-08). Ta pati įmonė atliks Račiupėnų ir Topolių gatvių remontus. Dar parašyta, kad per susirinkimą su Biržų ranga sutarta pirmiausia darbus atlikti Topolių g., vėliau Račiupėnų ir paskiausiai Dariaus ir Girėno. Darbų atlikimo terminas 24 mėnesiai. Taip kad, Dariaus ir Girėno gyventojai kantrybės Jums dar prireiks. Jūs paskutiniai, tai su tokiais darbų pirkimais Jūsų gatvę greičiausiai sutvarkys tik 2020 m. KANTRYBĖS JUMS arba kraustykitės gyvent kitur, visad yra išeitis

    • Va va jei meras liks tas pats tai dar 4 metus be gatves busit o ne iki 20 arba teks keist vieta kaip tiesiai sviesei siuloma

      • nebeplaukit smegenu del mero :d paliulis priplove smegenu kaip 100km keliu isaksvaltuos 😀 as galiu pazadet,jai mane isrinksit,kad visi keliai bus eksvaltuoji,bet nesvarbu,kad to nebus,bet reikia plaut smegeneles 😀

    • Yra išeitis nueit išraut N hui tvoras pro MED. banka ir atsidaryt išvažiavimą pro ten ir problemos pasibaigs !

    • O man toks klausimas, kodėl ta pati įmonė tvarkys tiek Topolių, tiek Račiupėnų, tiek Dariaus ir Girėno gatves. Greičiausiai visoms trims gatvėms buvo vienas konkursas paskelbtas. Reikėjo atskirus konkursus skelbti remonto darbams arba parašyti trumpesnį darbų atlikimo laiką, dabar 24 men. Oas mus kaip ne pas visus, DU METUS vargt tai nei daug, nei mažai. Mašinų remonto meistrai bent turės kas veikt

    • Viskas konkreciai iki 20 gal sutvarkys pabanguosit dar 4 metus netvarkys jusu teise rinktis arba keist gyvenama vieta…

  • Nustokit grasinti ta televizija. Kvieskit ir bus aišku visai Lietuvai kaip gyvenam. O nuo mero lango ta gatvė gal kokie 200 metrų. Tai negi neįmanoma matyti?

  • Visas Kupiskis gražus, tvarkingas, prižiūrėtas., kasdien po ji važinėjame ir vaizdas džiugina. Tuoj pavasarį sužaliuos ir sužydės, vėl į darbus kibs statybos ir keliu darbininkai. Dėl vienos nebaigtos gatves, kurios baigti gatvių remontininkai žiemos sąlygomis suprantamai negalėjo, pakentėsim ir bus tokia pat sutvarkyta ir atnaujinta kaip ir gatve link gelezinkelio stoties. Santarvės visiems. Gyvenimas kiekvienam iš mūsų yra vienkartinis pasiūlymas, gyvenkime šviesiai ir be piktumų. Dabartinis meras yra geras gaspadorius, įjunkitm atminti ir palyginkim.

    • Tik viena gatve? O Maironio gatve iki Malūnų važiavęs esi? Ten gatvės gale tokia duobė, kad palijus, baisu net vaziuoti, nes neaiškus koks ten jos gylis. Ir tikrai, jau kokio gražumo Kupiškio ta galinė dalis! Net nežinau kuri vieta ten normali?!
      Todėl ir juokinga, ir pikta, kai yra rašinėjamos nesąmonės, bandant durninti gyventojus.

      • Tai kad tikrai ne viena. Pravažiavau Račiupėnų gatve, kaip buvo kastos tranšėjos, tai gruntas susėdo, ir liko kasimų vietose vagos. Gali ratus palikt, bent skaldos ar žvyro pripiltų į tas vietas. Bet kaip savivaldybės darbuotojai ar tie kurie prižiūri nemato tokių dalykų, gal pagaliau pervažiuokit ar pereikit, kiek galima kėpsot kabinetuose, todėl nieko ir nežinot.

  • Rašot, ar sunku solidariai pakentėti. O kodėl nėra atidaroma gatvė palei banką. Išgrįsta trinkom ir stovi pusė metų uždaryta tvorom. Bet aš Jums pasakysiu kodėl: O TODĖL, KAD TOJ GATVĖS NEGYVENA NEI BARDAUSKIS, NEI MALIŠAUSKAS. JIEMS Į SAVIVALDYBĘ ATVAŽIUOT BE PROBLEMŲ ASFALTUOTU KELIU.Kiek kentėt, nuo Dailistos link Malūno gatvė baisi, Girėno neišvažiuojama, o darbus pradėjo pernai vasarą. O vasara buvo graži, tik dirbk. Reikia darbus organizuot normaliai, ir tvarka bus, bet kai veterinorius vadovauja taip ir gaunas. Savivaldybėje urbanistikos skyriaus specialistus išmetė iš darbo, priėmė naujus, kurie nei bum bum

    • Išsirinkite muzikantą birbynė pagros ir 100km išasfaltuota

    • O tu žynok mum patiem atsidaryt išvažiavimo pro ten kaip du pirštai ap -išt bus taip ir padaryta !

  • Gal todėl valstiečiai nieko ir nedarė tiek metų, bijojo tokių viskuo nepatenkintų bambeklių, kuriem vaidenasi, kad tokio mąsto darbai kaip kambario tapetavimas, pyst ir pasidarei be jokių nepatogumų. Nemalonu ten važiuot dabar, bet jau tikrai nėra tragiška, kad negalėtum solidariai pakentėti, o paskui turėti puikią infrastruktūrą. Taikos visiems prieš rinkimus. P.S. ta gatvę jau senokai remontuoja, pasilikot staraipsnį prieš antrą turą? 🙂

    • Tik pyst ir pasidarei a man žynok yra P** UI tegul padaro taip kaip turi but, o solidarei nesiruošiam kentėt kenčiam jau nuo vasaros žynom UŽ**iso!

    • Sakai nėra tragedijos, dar vienas B** iš medžio išdrybes, NĖRA NEI VIENOS KUPIŠKI TOKIOS GATVĖS. Miškuos ir tai keliai geresni o čia tai arimai kažkokie.!

  • Kaip supratau, sios gatves gyventojai tapome savotiskais ikaitais?! Pirmiausia sutvarkys Topoliu, Raciupenu gatves, o Dariaus ir G. gatves nepuls remontuoti, kol nesutvarkys aikstes?! Nu logiska, kad patraukti tvoras ir leisti pravaziuoti pro Med.banka, turi buti viskas baigta su aikste! Tik tada patrauks tvoras ir mes galesime vaziuoti ta gatves atkarpa. Noriu paklausti, ar yra kas is savivaldybes atstovu, kurie mums atsakys i klausima iki kada?!
    Ir dar. Mes viska suprantam, esam pakantus, bet norime pagalbos is musu valdzios, kuri nors minimaliom pastangom padetu mums islaukti tos dienos…

  • Niekada pyktis nesprendžia jokių problemų. Kokia ten kelininkų uab dirbo nežinau, bet jie apsiėmė atlikti darbus ir yra atsakingi už Dariaus ir Girėno gatvės dangos remontą, kuris sustojo atėjus šalčiams. Nėra tame Mero kaltės, ne jo ten darbas, nes UAB turi savo direktorių ir savo darbų vadovus ir planuotojus. Ateina pavasaris ir neabejokim, kad bus gatvė sutvarkyta. O savo darbą Meras dirbo nuoširdžiai ir gerai. Gal Dainius kur nors ir suklydo per savo kadencijos 4 metus , bet taip pat klystų ir be patirties atėjęs naujas kandidatas. Ne taip lengva jam vienam matyti viso miesto ir rajono problemas, o ir matant jas ne per dieną viskas padaroma. Nei vieno „švento“ nėra ir tarp Jūsų, kurie piktai komentuojate. Tegu mūsų sprendimai bus apgalvoti ir teisingi.

    • Klausykit ponia, ar jus gyvenat toj gatvėj ? ! Ar žynot kžkia ten padėtis? ! Kas kur kada ruošiasi ka daryt mums neidomu mum dabar ja reikia važynėt ir jei nebus imtasi veiksmu dabar kviesim televizijas!

  • Bet abejoju ar kanors čia padės tas straipsnis po biški bresta reikalas isikviesti televizija tegul tada visa LIETUVA pamato.

    • Apsijuoksite su televizija! Iš kur tokie buki žmonės gyvena šioje gatvėje? Reikia paviešinti šių žmonių IP. Jau atsibodo jų nesąmoningi rašymai.

      • nu as pries bumbeklius,bet is kur jus tokias nesamones traukiat su tais ip? 😀 kas viesina ip del tokiu nesamoniu? 😀 dabar dar labiau sustiprinta zmoniu id apsauga tad ip paviesint reikia nemazai darbo idet ir del tokiu sudu nieks neviesina ip 🙂

        • nesunkiai.tik ilgoko laiko reikia işlaukt.Nereikia įžeidinėt žmonių.Taip .kaip įžeidinėja valstiečius- būtina paviešint ir pamokyt.kad taip nusivažiuot iki tokio lygio negalima.Visi turim tėvus,vaikus,anūkus,brolius.seseris.Argi norėtumėt to?

Rekomenduojami video