2024/03/28

 

KAS VALDYS RAJONĄ – SLIDI PROGNOZĖ

Prie balsadėžių vėl eisime kovo 17 dieną, kai vyks antras merų rinkimų turas. Autorės nuotrauka

Prie balsadėžių vėl eisime kovo 17 dieną, kai vyks antras merų rinkimų turas.
Autorės nuotrauka

Baigėsi savivaldos rinkimų pirmas turas. Paaiškėjo, kad daugiausia mandatų (9) gavo konservatoriai. Valstiečiai liko antri (6). Trečioje vietoje tradiciškai yra socialdemokratai (3), o du visuomeniniai rinkimų komitetai pasidalijo po 1 mandatą. Taigi absoliučios daugumos rajone negavo nė viena politinė jėga. Suformuoti valdančiajai daugumai reikia bent 11 mandatų, nes Taryboje bus 21 narys.

Iš karto nepavyko išrinkti ir mero. Nedaug stigo iki pergalės dabartiniam rajono vadovui konservatoriui Dainiui Bardauskui, surinkusiam 49,31 proc. balsų. Antras liko valstiečių kandidatas Vidmantas Paliulis, gavęs 29,50 proc. balsų. Taigi šie politikai iš naujo varžysis antrame merų rinkimų ture, kuris vyks kovo 17 d. Kiti pretendentai į merus surinko gerokai mažiau balsų. Augenijus Cesevičius – 9,52 proc., Povilas Gurklys – 7,30 proc. ir Aurimas Martinka – 2,46 proc.

Kaip politikai vertina šiuos rinkimų rezultatus? Kokią rajono Tarybos daugumą prognozuoja?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Atsargios partinių prognozės

„Neblogi rinkimų rezultatai. Esame patenkinti. Žinoma, galėtų ir geriau būti. Gerbiame rinkėjų nuomonę ir tikimės jų tolesnio palaikymo. Prognozuoti apie rajono Tarybos daugumą šiuo metu negaliu ir nenoriu. Prognozės – slidus dalykas“, – gana atsargiai pirmo rinkimų turo situaciją vertino D. Bardauskas.

Jo oponentas V. Paliulis sakė, kad iš esmės valstiečiai pasirodė gerai. Aišku, norėtųsi dar geresnių rezultatų. Viskas rinkėjų rankose.

„Apie rajono Tarybos daugumą bus galima kalbėti po antro mero rinkimų turo. Variantų gali būti įvairių“, – kalbėjo antras pretendentas į merus.

Plačiau skaitykite antradienio „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kuo daugiau žmonių pabus merais, tuo daugiau bus prasigyvenusių mūsų kraštiečių bus. Negi nenorit?

  • JAU PABLUDOTE VISISKAI GAL PRADESITE RINKTI MERA PAGAL NESIOJAMU BATU NUMERI,AR TRIUSIKU TODEL JEIGU ISSIRINKSITE PALIULI TOKIE KAIP JUS NIEKO NENUSTEBINSITE.BET ZINOKITE SUNYS LOJA -KARAVANAS EINA.ISSIPUTOKITE <ISSITASKIKITE SU DEGANCIOMIS AKIMIS IR SIRDIMIS

  • Sis Meras yra tik keturis metus,o kas iki jo buvo? Buvo valstietis J.Jarutis.Per astuonis jo valdymo metus kas pasikeite i gera?Ar jis atstate didziasias Kupiskio gamyklas ar ligonineje atkure visus buvusius skyrius?As jo nepazinau iki mero pareigu,tik skaiciau laikrastyje,kad buvo Skapiskio mokyklos fizrukas ir gyveno Kupiskyje daugiabutyje.Koks jis isvyko is Kupiskio,nebereikia rasyti,visi zino.Apie valstieciu buvusius merus Jaruti,Apsega nera ka ir kalbeti.Is griuvesiu atkurti viska naujai,manau ,nebeimanoma.Tai kodel tokie dideli reikalavimai D.B.?

  • Mūsų meras nėra geras gaspadorius. Pas jį planuose atiduoti Kupiškio ligoninę Panevėžiui. Patys nenori jos sustiprinti ir išlaikyti. Vadovas kuris nededa pastangų dėl savo rajono, o lengva ranka atiduoda, nėra vertas vadovauti, nes nueinama lengviausiu keliu.

    • Na kaip jus sitaip,juk labai daug patirties ir akys grazios

  • Jeigu tektu rinktis tik pagal veida ir akis, o akys daug pasako apie zmogu ir yra sielos veidrodis, pasirinkciau Dainiu. Labai giliu ir ryskiu akiu zmogus. O kad meras geras, tai pasimatė per 4 metus. Taigi ne vien uz grazias akis nuomone.

    • Blogas tamsta esi veidotyrininkas. Atvirksčiai, jo akys nėra geros, o žvilgsnis yra niūrus, piktas. Kas 100% atitinka žinant jo neytin malonų charakterį.

Rekomenduojami video