2024/04/25

LIEPSNOJANTYS AKORDEONAI

Saulėtą ir šaltą penktadienį, vasario 22 dieną, Kupiškio miestas prisipildė šurmulio. Meno mokykloje ir Kultūros centre visuose kampeliuose aidėjo akordeono muzika. Vyko III tarptautinis akordeonistų konkursas „Liepsnojantys akordeonai 2019“, sukvietęs jaunuosius talentus iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos ir daugelio Lietuvos miestų.

Trijose koncertų salėse nuo ryto iki vėlaus vakaro kompetentingi žiuri nariai vertino 8 amžiaus grupių solistus bei ansamblius.

Komisijų pirmininkai Ričardas Sviackevičius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius (Lietuva), Daniela Rakič, Belgrado muzikos akademijos profesorė (Serbija), ir Spodris Kačans, tarptautinio solistų akordeonistų „Naujene“ konkurso direktorius (Latvija), džiaugėsi dalyvių gausa ir aukštu muzikantų meistriškumu.

Džiugino pasiekimais ir Kupiškio meno mokyklos jaunieji atlikėjai. Solistų kategorijose Urtė Baltakytė ir Rusnė Baliūnaitė laimėjo pirmas vietas (mokyt. G. Bartaševičienė). Faustas Paliulis (mokyt. B. Petroševičienė) įvertintas II laipsnio laureato diplomu. Ansamblių kategorijoje pasirodė 2 duetai. Tai Urtė Baltakytė ir Aurėja Kiaulėnaitė (mokyt. G. Bartaševičienė), antros vietos laureatės, o Radvilė Aleknaitė (fleita) ir Goda Vilkaitė (akordeonas, mokytojos I. Paurienė ir G. Bartaševičienė) įvertintos III laipsnio laureatų diplomais.

Renginio pabaigoje Kupiškio kultūros centro didžiojoje salėje surengtas laureatų koncertas ir apdovanojimų vakaras.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Ričardas Sviackevičius pažymėjo, kad šis konkursas Kupiškyje vyksta jau trečią kartą, ir kas kartą dalyvių vis gausėja. Atvyksta atlikėjai, suvienyti akordeono garsų bei noro groti, išgirsti, palyginti ir įvertinti. Tai reikšmingas akordeono gerbėjų sambūris.

Kupiškio meno mokyklos direktorė Daiva Šakickienė dėkojo aktyviai dirbantiems profesionaliems akordeono pedagogams ir mokiniams. Didžiausi sveikinimai buvo skirti šios šventės įkvepėjai ir organizatorei – akordeono mokytojai ekspertei Genovaitei Bartaševičienei.

Rimgailė LASKAUKAITĖ

Nuotraukos iš Kupiškio meno mokyklos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video