2024/03/28

 

IŠ ANKSTO BALSUOJA AKTYVIAI

Autorės nuotraukos

Lietuvoje trečiadienį, vasario 27 dieną, prasidėjo ir ketvirtadienį, vasario 28 dieną, tęsiasi išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

Balsuojama savivaldybių pastatuose. Čia gali atvykti balsuoti žmonės, kurie negalės sekmadienį, kovo 3 dieną, ateiti į savo rinkimų apylinkę.

Ar aktyviai savo valios pareikšti eina šiomis dienomis kupiškėnai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kupiškio rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis sakė, kad pirmą išankstinio balsavimo dieną savo valią pareiškė 320 piliečių. Antrą dieną tik atvėrus balsavimo vietą buvo sulaukta penkių balsuotojų.

„Palyginti su mano ilgamete praėjusių rinkimų patirtimi, šiemet tikrai labai aktyviai žmonės eina balsuoti iš anksto. Gal išsigando prognozuojamų prastų orų savaitgalį, o gal planuoja važiuoti į Vilniaus Kaziuko mugę? Be to, trečiadienis tradicinė turgaus diena Kupiškyje. Matyt, atvažiuoja tuo metu daugiau žmonių iš kaimų ir pasinaudoja proga balsuoti iš anksto. Rinkėjų pavėžėjimas nebeorganizuojamas jau keleri metai. Per didelės nelabai paklausios paslaugos išlaidos. Važinėdavo apytuščiai autobusai“, – situaciją komentavo rajono rinkimų komisijos pirmininkas.

Rytoj ir šeštadienį bus galima balsuoti namuose. Šia teise pasinaudoti gali neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Pasak R. Aukštikalnio, balsuoti namuose iš anksto pareiškė norą 1062 rinkėjai. Tokių piliečių buvo visose 24 rajono rinkimų apylinkėse. Jų skaičius svyravo – nuo 22 iki 80.

Šiandien rinkėjai gali balsuoti ir specialiose balsavimo vietose. Kupiškio socialinės globos namuose teisę balsuoti turi per 100 asmenų, Subačiaus senelių namuose apie 30, Krizių centre Virbališkiuose apie 4, Kupiškio ligoninėje apie 20 žmonių.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video