2024/04/24

 

AGRONOMŲ LINKĖJIMAI ŠIMTMEČIO LIETUVAI

Šimtmečio Lietuvai linkėjimų knygoje pasirašė kupiškėnai agronomai, tokia idėja kilo Gertrūdai Indilienei ir Editai Šlapelienei. Autorės nuotrauka

Po daugelio metų kokiame nors muziejuje, gali taip būti, smalsus lankytojas aptiks tarp istorinių dokumentų didelę knygą, o joje – Kupiškio agronomų surašytus linkėjimus šimtmetį atšventusiai Lietuvai.

Ada DVARIONAITĖ

Praėjusį penktadienį didžioji linkėjimų Lietuvai knyga atversta Kupiškio rajono savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus salėje, kur susitikti su kupiškėnais atvyko Lietuvos Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, irgi žemdirbių bendruomenės, agronomų gildijos žmogus.

Iš negausios klausytojų auditorijos į kvietimą pasirašyti knygoje atsiliepė tik agronomai, kiti neišdrįso. Gertrūda Indilienė, Lietuvos agronomų sąjungos Kupiškio skyriaus vadovė, teigė, kad tokia mintis kilo spontaniškai, ją garsiai ištarė netoliese sėdėjusi kita agronomė Edita Šlapelienė. Ir ką gi Lietuvai palinkėjo kupiškėnai?

„Ne tik palinkėjome, bet ir pasižadėjome. Agronomai labai vertina ir puoselėja ąžuolus. Prieš keletą metų Skapiškyje mūsų sąjungos nario, garbės agronomo Jono Pakalnio, įkurtame Topolio parke pasodinome agronomų ąžuolą. Jam reikėtų draugijos, tad parašėme, kad tame parke pasižadame pasodinti ir Lietuvos šimtmečio ąžuolą. Ir dar parašėme dainos eilutę: „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“, – sakė pašnekovė.

Šį tekstą pasirašė šeši agronomai.

O jeigu dar kam nors kiltų ūpas parašyti savo ar bendruomenės palinkėjimus Lietuvai, didžioji knyga iki kovo 1 d. bus Kupiškio etnografijos muziejuje.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video