2024/04/19

 

KANDIDATŲ Į MERUS DEBATAI

Kai renkamės telefoną, keliame jam aukštus reikalavimus. Norime, kad turėtų pakankamai atminties, talpų akumuliatorių, spartų procesorių, o pagamintas būtų patikimo prekės ženklo.

O kaip renkiesi savo kandidatą?

Iniciatyva „Žinau, ką renku“ jau penktus metus kviečia žmones susipažinti su kandidatais, užduoti jiems savo klausimus ir tiesiogiai išgirsti atsakymus.

Artėjant savivaldybių tarybų ir merų rinkimams kviečiame iš arčiau susipažinti su kandidatais į merus Kupiškio rajono savivaldybėje.

Ateik į Kupiškio rajono savivaldybės kandidatų į merus debatus!  Debatai vyks vasario 18 dieną, 18 valandą, Kupiškio kultūros centre.

Dalyvaus visi kandidatai į merus:

Dainius Bardauskas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai,
Augenijus Cesevičius, Lietuvos socialdemokratų partija,
Povilas Gurklys, Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Kupiškio kraštą“,
Aurimas Martinka, Visuomeninis rinkimų komitetas „Kartu kurkime Kupiškio kraštą“,
Vidmantas Paliulis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Kandidatams nuo konkrečių ir tiesių  atsakymų išsisukti neleis moderatorė Jurgita Čeponytė.

Renginio partneris – laikraštis „Kupiškėnų mintys“

Viskas, kad kovo 3 d. sakytum #ŽinauKąRenku

Dalintis
Vėliausi komentarai
    • Ne veltui yra pasakyta : ant čigono botago velniai suktinį šoka …

      • Pasigedau pono mero prisistatymo, gal nepavyko pirmas dublis.

  • Kupiškėnai jau pasirinko Povilą.

    • Jo Povilas ,,tikrai“ tiktų. Praėjęs ir keitęs viską kas tik galima ir prieinama. Juk neseniai trynėsi ir prie socdemų. Bet matyt kažkas netenkino ar nepatenkino. Nejuokinkit svieto.

  • Kiek prisimenu, Kupišky buvo vadovas prie kurio buvo pastatyta ligoninė, pastatyta poliklinika, pastatyti kultūros namai,pastatyta mokykla,autobusų stotis, pastatytas visas Kraštiečių mikrorajonas, dujų pilstymo stotis, pagaliau užtvenktos Kupiškio marios ir dar daugiau. Tai buvo vienų nekenčiamas, kitų mėgiamas ir gerbiamas Stasys Tamošiūnas. Dabar gi paprasto baseinėlio nesugeba subūdavot …
    Svarbiausia patekt į valdžią.

    • čia jau nebeatsakys kasdieninės pletkų raśytojos…ha ha ha

  • Taigi taigi, cituoju panskliautas.lt:
    Rakštimi Kupiškio valdžiai tapusi savivaldybės kontrolierė, socialdemokratė Vilma Mažeikienė sulaukė dar vieno rajono galvos konservatoriaus Dainiaus Bardausko kirčio. Atlikęs kontrolierės praėjusių metų tarnybinę veiklą meras suraitė: „Nepatenkinamai“.
    Kontrolierė neabejoja, jog rajono valdžia jai taip keršija ir už mūsų laikraščiui pateiktus faktus apie tai, kad audito metu jai nebuvo pateikti duomenys apie aukščiausias pareigas rajono savivaldybėje einančių 53 valstybės tarnautojų papildomas pajamas – 2017 metais išmokėtas priemokas, kurios bendrai siekia 258 tūkst. eurų.
    MERE, MATOM KOMENTARUS SKAITOT, GAL VIENĄ KART IR VISIEMS LAIKAMS PAAIŠKINTUMĖT KO TAIP SLEPIAT? KOKS JŪSŲ PRIEDAS PRIE 2600 Eur ALGOS? KAM DAR KLIUVO? IR UŽ KĄ?

  • Dar kartą peržiūrėjau VVG dokumentus, sudėtį. Na taip, ten ponas Valiušis,kuris paspirga, pafantazuoja ir tuo baigiasi darbai Jis mero bendražygis ir ką bedarys, bus geras. Dar taryboje savivaldybės darbuotojos. Na, tai ko laukti iš ramių moterėlių, panašu, kad tik įpareigotų būti statistais? Jos geros, kruopščios, bet nenervins gi savo iniciatyvomis valdžios. Galų gale, ir savo tiesioginio darbo sočiai. Juk pavaldžios merui. Dar kartą paieškojau tų minėtų 20 projektų. Neradau. Šilumos trasų remontas tai ne savivaldybės projektas, o Panevėžio energijos. Vaikų žaidimų aikštelės- prekybos tinklų reveransas pirkėjams. Ateina pažaisti su vaikais ir tuo pačiu apsilanko parduotuvėje. Vaikai į prekybcentrius tempia tėvus.

  • labiausiai mums patinka tikrasis koncervatoriu veidas. idomu ka pagalvotu ju centrine valdzia pamaciusi ir isgirdusi kaip jus cia visus „vienijat“ ir „telkiat“. Savo šešeliu bijot. visur jums priešai vaidenasi.

  • reikejo rinkimu sulaukt, kad suzinot kad vyksta veikla. O kodel zmones to nezino? Suseskit ir papasakokit, vietos spaudoje parasykit kaip buvo „isisavinti“ tie daugiau nei puse milijono euru. Kodel zmones to nezino? Pagrindine sios valdzios beda yra skaidrumas ir viesumas. Pasaudot fejerverku, koncertuka numetat ir galvojat uzteks liaudziai. Nera tokie visi kvaili kaip kas jums atrodo. Meras debatu metu del moksleiviu maitinimoo valstiecius apkaltino. Noriu paklaust – o kas jei ne dabartine valdzia naujas maitinimo pirkimo paslaugos salygas rase? Ka paraset, tas ir laimejo. Jarutis jums visur vaidenasi – ir maitinime , ir del baseino. Ar bent pagalvojote kaip reikes dirbti artimiausius du metus sitiek nesamoniu ir netiesos prikalbejus. ISkres likimas jums poksta, reiks su tais paciais valstieciais koalicija sudarinet, nes ir komitetai nebetinka… p.s as nesu is komiteto, raganu neieskokit

    • Na konservatoriai parašykit viešai kokios projektus pasirašėt ką numatėt toliau daryti ,o neužuomenomis kalbėkit ir girkitės,bet konkrečius darbus vardinkit,ką statysite kiek investicijų pritrauksite ir t.t. kad jus bijot žiniasklaidos tai faktas nes tada jau meluot nelabai išeina

  • Labas visiems. Rinkiminės aistros užburbuliavo aplink Kupiškio miesto vietos veiklos grupę. Komitetai kaip vaikai – nepakaltinami. Kažką pašneka ir , žiūrėk jau dingę iš horizonto. Gal čia kažkokia liga pernešama iš vieno komiteto į kitą? Nuo Zigmo Valentinui , nuo Valentino žiūrėk jau ir naujas komitetas skystai varo. Atrodo taip paprasta susirasti internete informaciją http://www.kupiskis.lt/lt/informacija/nevyriausybines-organizacijos_nvo/kupiskio-miesto-vvg.html
    susirasti žmones ir su jais pasikalbėti, netgi pateikti kažkokį „minkštą“ projektą, nes pinigų tam yra. Kupiškio VVG gavo virš 500000 Eurų. Gaila, kad juos panaudoti galima tik labai ribotoms veikloms. Tas pats ir Rokiškyje. Jokių namų niekas nestatys. Pagalvokim, kupiškėnai: jeigu komitetas Nr11 taip skiedžia dalykuose, kuriuos lengva patikrinti, kaip šiuo KMVVG atveju, tai ką jie turi galvoje žadėdami mums visiems šviesią ateitį? Pagarbiai, a.valiušis

    • taigi meras per debatus sake, kad nei jis nei savivaldybe toje Kupiskio VVG ne prie ko:)))) O va, dabar, pasirodo, labai prie „ko“. Dabartinei valdziai reikia irgi paziureti i savo skiedalus. Meras debatu metu tvirtina apie daugiau 20 vykdomu projektu. Paskaitykit gerb valiusi Kupiskio strategini plana naujausia, parodykit visuomenei tuos vykdomus „per 20 projektu“. MELAS.

    • Jau tamstai geriau išvis patylėti, nes tik kritikuoti kitus ir mokate, geriau išvardinkit, ką gero Kupiškiui padarėte būdami valdžioje ir įsivaizduodami esantys protingiausi 😀 šiaip vardas ir pavardė rašomi iš didžiosios raidės, tamstai, kaip profesoriui turėtų būti žinoma ar čia norite save parodyti kukliu žmogeliuku 😀 vietoj vadovavimo, geriau mėgaukitės gražia senatve….

  • Nelabai „įsikertu“ į diskusiją apie miesto VVG. Kupiškio miesto VVG įsteigta dar 2015 metais rugpjūtį ir dar 2016 metais gavo 535 596 eurus projektams. Veikla vyksta. Kur buvo Rokiškis tiek laiko – jų reikalas.

    • Tai labai šaunu, pasigirkite, ką miesto VVG numatė daryti su pusė milijono eurų. Ką gero Kupiškiui neveiksit???

  • Labas rytas visiems , nemaniau daugiau rašyti ar aiškintis VVG tema , bet šį kartą dar atsakau , nes buvau įvardintas piliečiu kuriam neraudonuoja ausys☺.Nemaniau ,kad asmuo kuriam skiriau atsakymą vardu Komitetas.Taigi gerb. Komitete savo komentaruose rašote , kad lĕšos nebus skirtos infrastruktūrai, tai reiškia ne statybai, o vadinamiems “ minkštiesiems “ projektams.Toliau , VVG grupės nėra savivaldybės administracijos dalis , taip ten yra deleguotų žmonių iš administracijos , todėl ir sakiau , kad pasidomėsiu situacija.Nevisada galima tikėti kas ką kur parašo , visi klysta ir ką nors supainioja.
    Taigi , kaip čia su tomis ausimis? Kad surėmus pečius dirbti bendram labui – visiškai pritariu , bet po tokių viešų pareiškimų , klaidinančių žmones nesakau , kad neįmanoma , bet …
    Uždarau, bent jau sau tą temą, daugiau komentarų nebus. Suprantu laikas dabar toks , sakiau ir debatų metu ir jūs ir aš pats šiuo metu sužinosiu daug naujo apie save , taip ir yra
    Nebijau pažiūrėti kupiškėnams į akis už darbą šios kadencijos metu, tikrai nepadarėm blogiau nei buvo , o daugeliu atvejų ir timptelėjom į priekį.Nesidairom atgal , nekalbam , nesiskundžiam gautu palikimu, o žvelgiam į priekį , nes laikas labai dinamiškas ir kupinas naujų iššūkių
    Linkėdamas visiems stiprios sveikatos ir bent truputėlį „nuleisti garą“

    pagarbiai Dainius Bardauskas

    • Melagis melavo, per tiltą važiavo.
      Tiltelis įgriuvo, ir meras pražuvo.
      Mere, nebesiteisinkit, nieko Jūs nežinot nei apie rajono VVG, nei apie Kupiškio miesto VVG.
      Nežinot, nes nesidomit. Vienodai Jums, algą gaunat, minkštai kabinete sėdit, dzin Jums tas rajonas.

  • O kai dar ima ir savi bendrapartieciai krizenti debatuose iš Vidmanto, tai jau rimta….

    • Ir netik… plojo katučių, kad tik dėlto, jog buvo pakeista baseino statybos vieta, valstiečiai nusprendė neskirt finansavimo (šia tema mero komandai svarbiau buvo kupiškėnų nuomonė, todėl pildė daugumos norą)…Neįsivaizduoju kaip Paliulis dar pareiškė norą jungtis koalicijon su mero komanda, jeigu valstiečių partija parodė savo ambicijas…Dar vienas rinkiminis žaidimas…nors…pamatė D.Bardausko gaspadorišką ranką, mato, kad žmonės meru tiki ir pasitiki. Rinkimų rezultatai viską sudėlios į savo vietas.

      • O ko vis Paliulis? Žinom visi.kad didžiausias konkurentas.Jis ne žodžiais.o darbaos mums įrodys.kad to vertas.Juokiasi žmones iš vaikščiojančių senienų su praklamacijomis. Nebalsuos žmones.reikia rajonui vienybės.kad nebijot kaimynas kaimyno

  • Iki vakaryksciu debatų gerb. Vidmantą dar vis laikiau galimu rimtu politiku, bet po vakar pravertos burnos, na atleiskit už užsireiskima, bet gal geriau ieško pernykščiu lapu paskavot….raitėsi kaip zaltys bandydamas kazka labai rimto ir jam vienam suprantamai pasakyt… pradėjo sekt kažkokias pasakas apie raudotojas….kas čia per kandidato velniava pretenduojančio į rajono vadovus? Teatralas jis puikus, bet vadovaut rajonui?! Bepigu kai fb už ji parašo, bet va kai reikia viešai pakalbėt ir pasimato visas išprusimas…Penkiabalej sistemoj duodu jam tvirta nuli.

  • Skaitome: Vyriausybei pritarus lėšų skyrimui pagal Rokiškio miesto vietos veiklos grupės (VVG) strategiją, šis rajonas gaus 860 tūkstančių eurų. Tai didžiausia suma tarp Panevėžio apskrities rajonų. Dėl lėšų varžysis projektai, kurie padės įgyvendinti strategijos tikslus – mažinti socialinę atskirtį mieste ir skatinti gyventojų ekonominį aktyvumą. VVG projektai neskirti infrastruktūrai, jų esmė – darbas su gyventojais, jų gebėjimų ir kompetencijų gerinimas, bendri projektai su bendruomenėmis ir verslu“, – sutarti rokiskenai pasirase sausio gale. o kur Kupiškio VVG? Debatu metu meras sake, kad savivaldybe ir jis toje Kupiskio VVG ne prie ko. Mere, meluojat ir neraudonuojat. Savivaldybe yra Kupiskio VVG narys. Kaip ir Kupiskio turizmo ir informacijos centras. Bet kadangi jusu ten „nera“, tai ir lesu nera. Nustokim pilti purva, reikia suremt pecius ir dirbt vardan musu visu Kupiskio.

    • Jeigu jau meras meluoja!?… Raudonuot tai raudonuoja, tik iš pykčio…o gaila.

  • Labai laiku ir labai vietoj per debatus E.Blaževičienė išsišoko. Čia vadinasi „aš esu tokia susireikšminusi seimo nario padėjėja, kad su manim meras turi pirmas sveikintis“ 😀 …įdomu kas bus kai po dviejų metų seimo kadencijai baigiantis nuo „eglutės nukabins žaisliukus“ 😀

    • Gerbiamasis, mūsų meras tikrai susireikšminęs, ir jis nesisveikina ne tik su E. Blaževičiene, jis nepasisveikina, nei su gatvės valytoja, nei su seimo nario padėjėja, nei su eiliniu kupiškėnu. O jei pamato žmogų gatvėj su kuriuo nenori bendraut ar pasisveikint, tai perbėga į kitą gatvės pusę. O apie tai, kad vaikšto akis nudelbęs į batus jau gal neberašysiu

      • Atsakymas Gerb. Spėju nedalyvavot debatuose, nes tikrai tai kaip elgėsi E,Blaževičienė visų debatu metu neįmanoma buvo nepastebėti. Toks noras atkreipt dėmesį į save, kad niekas kas vyksta aplinkui buvo nesvarbu. Kiekvieno pasisakančio garsiai analizavimas, su draugėmis plepėjimasis ir t.t.Užuojauta visiems aplink sėdėjusiems. Negerbė savęs, tai nors reikėjo gerbt aplinkinius. Nesugebėti išsėdėti santūriai ir su pagarba kitiems tokiai politikei dvi valandas? Neįsivaizduoju kaip atėjusi į tarybą dirbs, juk ten posėdžiai vyksta ne dvi valandas. Tikiu, kas protingai pažvelgs į šią politikę, bent jau balsavimuose neišreitinguos. O jeigu dėl sveikinimosi, tai kiek pastebėjau, ji tiktų merui į dukras, todėl bent jau pagal mandagumo taisykles turėtų sveikintis pirma…net pagal pareigas ji ne seimo narė, o tik padėjėja.

        • Labai teisingai. Arogancija pas ja superine.

    • Mes nei vienas nežinome kur būsime po dviejų metų.O E.Blaźevičienę pažystu kaip labai gerai dirbančią ir šiltą źmogų.Ne kartą teko kreiptis.Rajono valdžia turėtų dźiaugtis jaunais źmonėmis.dirbančiais rajono labui.Reikia sutarimo.O čia rašo apie ……nieką.Kad tik rašyt.gal patikės.Žmones ne akli.mato viską.

      • Visi mes su kaukem kai arteja rinkimai. Protingi zmones i politika neina, nes tai per daug atsakingas darbas. O apie jaunus zmones net nekalbu, soka auksciau bambos. Optimistai.

    • Kaip ten bebūtų, bet seimo nario padėjėja…Aišku, jos nekenčia, kaip jautis raudonos spalvos, nes nekenčia ir tos partijos, bet…kultūringas žmogus vis tiek sveikintųsi! Nieks neprašo susitikus bučiuotis! Kame čia problema? Ar kaimo iš žmogaus niekaip…(atsiprašau kaimo gyventojų, tikrai ne apue juos čia, o toks posakis yra, norint pabrėžti žmogaus nekultūringumą) ar toks nepakantus kitokiam?

  • Taip, taip, žiūrėjau komentarus.Labai gėda buvo dėl Zigmo panaudoto žodžio nustatant Kupiškio vietą kitų rajonų tarpe.Dar viešoje erdvėje ir debatų metu tokio žodžio iš ,,R“ nėra tekę girdėti.taigi taip garsinam Kupiškį.Beje Zigmai Tu gi ne kupiškėnas…nesvarbu kad atvažiavai čia dirbti,beje ne ką kupiškėnams tepadarei , ir iki šiol čia gyveni. Bet būtų labai gerai,kad kupiškėnų vardu tokių visokių vertinimų nedarytum.Kupiškėnai ne taip elgiasi.O jeigu čia labai blogai,taigi galima žmogui grįžti ten iš kur esi kilęs ir tada atstovauti tikrai savo kraštą,keisti jį ir tt.

    • Per debatus išgirdau, kad socialdemokratai valdžioje 26-erius metus. Gerbiamieji socialdemokratai, gal gėdos turėkit, nebevarkit ir nebesistenkit, nes iš Jūsų pastangų apskritas nulis. Tą patį norėčiau pasiūlyti D. Bardauskui, debatuose mačiau tik patvirtinimą, kad nieko negalit: nei dėl ligoninės pasistengt, nei dėl šiukšlių klausimą paspręst, nei investicijų pritraukt. Nueinate lengviausiu keliu: LIGONINĖS ATSISAKOM, ŠIUKŠLIŲ MOKESTIS DIDŽIAUSIAS, INVESTICIJOS Į RAJONĄ IRGI NEATEINA, NORS JŪS LABAI STENGĖTĖS. Noriu padėkoti už begalinį Jūsų vargą ir paprašyti, kad nebevargtumėt, jei nieko negalit, tai negalit. Eikit pailsėt

    • Man labiau gėda ir tuo pačiu liūdna toje ruroj gyventi

  • Labas vakaras , aistroms nuraminti :), nėra jokios tokios programos VVG ir , kad Rokiškyje bus statomas daugiabutis naudojant VVG lėšas yra netiesa ,šią informaciją debatų metu paskelbusi vieno iš komitetų “ UŽ “ narė sąmoningai ar ne , bet klaidina kupiškėnus. DAUGIABUTĮ NAMĄ ROKIŠKYJE PLANUOJA STATYTI PRIVATAUS KAPITALO ATSTOVAI SAVO ĮMONIŲ DARBUOTOJAMS
    MIELIEJI, TOKIŲ “ PERLIUKŲ “ BUS MĖTOMA IR DAUGIAU , NEAPSIGAUKITE
    GERO VAKARO

    pagarbiai Dainius Bardauskas

    Tebūnie politinė reklama skelbiama neatlygintinai

  • Aišku , kad balsuosim už D. Bardauską, nes tai patirtis ir sugebėjimas. Noriu padėkoti VIDMANUI Paliuliui už supratingumą onkologiniams ligoniams, kurių yra per 1000. Tai ne bet kokie ligoniai.Tai didelis procentas rinkėjų

  • Aišku, kad balsuosime už D.Bardauską. Tai yra ir patirtis ir įdirbis. DEBATAI parodė, kas yra kas. Labai dėkoju Vidmantui Paliuliui, kuris bandytų pagelbėti onkologiniams ligoniams, kurių yra per 1000. Reikia suprasti, kas yras toks ligonis. Tik toks žmogus, kuris neturi savo šeimoje tokio ligonio, gali kalbėti apie tai, kad reikia rūpintis VISAIS ligoniais.

  • Gurklys yra rekordininkas. Keturis kartus tai tikrai yra pakeites partijas ar ju sarašus

  • Ko cia pyktis del politikos? Neprimetu niekam savo nuomones, bet zinau, kad Dainius Bardauskas zmogus teisingas ir padorus ir pareigose, ir seimoje,visur. Baikit juodinti gera ir atsidavusi darbui ir Kupiskiui zmogu.

Rekomenduojami video