2024/03/28

 

VASARIO 11-ĄJĄ MINIMA EUROPOS SKUBIOS PAGALBOS NUMERIO 112 DIENA

Vasario 11-ąją minima Europos skubios pagalbos numerio 112 diena. Šia proga visuomenei primenama apie telefono numerį 112 ir galimybę juo išsikviesti skubią pagalbą: policininkus, ugniagesius gelbėtojus ir greitosios medicinos pagalbos specialistus.

Kaip rodo Eurobarometro apklausų duomenys, ištikus nelaimei Lietuvoje maždaug 95 proc. gyventojų skambintų numeriu 112. Deja, tik 44 proc. žino, kad šiuo numeriu galima išsikviesti pagalbą ir kitose Europos šalyse: visoje Europos Sąjungoje, taip pat Islandijoje, Norvegijoje, Šveicarijoje, Serbijoje, Makedonijoje, Juodkalnijoje, Ukrainoje, Moldovoje, Sakartvele ir kt.

Siekdama didinti numerio 112 žinomumą, taip pat supažindinti visuomenę su Europos šalių specialiųjų tarnybų darbu, Europos skubios pagalbos numerio asociacija (EENA) šiemet rengia kampaniją „Humans of 112“. Vasario 11 d. visi besirūpinantieji gyventojų saugumu – skubios pagalbos skambučių operatoriai, ugniagesiai gelbėtojai, policininkai, greitosios medicinos pagalbos specialistai ir kiti – kviečiami fotografuotis savo darbo vietose, žymėti nuotraukas ženklu #HumansOf112 ir dalintis jomis socialiniuose tinkluose (Facebooke, Instagrame, Twitteryje).

Nuotraukomis iš įvairių Europos šalių dalinsis ir EENA. Lietuvai toje portretų galerijoje atstovaus Bendrojo pagalbos centro operatorė Inga Vaičytė iš Klaipėdos. Jaunos pareigūnės nuotrauka bus viešinama kartu su jos mintimis apie tai, kuo jos kasdieniame darbe naudinga Lietuvoje veikianti skambinančiojo vietos nustatymo sistema AML. Lietuva joje įdiegtų technologijų srityje laikoma viena iš pirmaujančių šalių ir EENA tikisi tokiu būdu įkvėpti bei paskatinti kitas šalis pasekti jos pavyzdžiu.

Bendrasis pagalbos centras savo ruožtu nori dar kartą priminti, kad jame dirbantys specialistai visada yra pasirengę ir nuoširdžiai stengiasi padėti nelaimės ištiktiems žmonėms. Skambinkite numeriu 112, jei Jums reikės skubios policininkų, ugniagesių gelbėtojų ir greitosios medicinos pagalbos specialistų pagalbos.

 Vilma Juozevičiūtė, Bendrojo pagalbos centro atstovė viešiesiems ryšiams

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video