2024/04/24

 

PO PERTRAUKOS – SKAUTŲ SUSITIKIMAS BIBLIOTEKOJE

Trečiadienį į Kupiškio viešosios bibliotekos Edukacijos klasę sugužėjo nemažas būrys vaikų, kurie pasiryžo tapti skautais. Toks susitikimas Kupiškyje surengtas po ilgiau nei dešimtmetį trukusios pertraukos.

Audinga SATKŪNAITĖ

Viena iš skautų veiklos atgaivinimo iniciatorių, Kupiškio viešosios bibliotekos Kraštotyros ir edukacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė Rūta Vilkienė, sakė, kad buvo surinkta dvidešimt vaikų, kurių amžius yra 7–14 metų, grupė. Anot jos, skautais gali tapti ir seneliai, tėvai, broliai ar seserys. Taigi per laiką Kupiškio skautų būrys gali ir išsiplėsti.

Tačiau viską reikia pradėti nuo mažų žingsnelių. Į pirmą susitikimą visi skautais norintys tapti vaikai susirinkti negalėjo, todėl dar vienas susibūrimas planuojamas šeštadienį. Jaunieji skautai į užsiėmimus žada rinktis kiekvienos savaitės ketvirtadienį ir vieną šeštadienį per mėnesį.

Anot R. Vilkienės, vasario pabaigoje turėtų prasidėti įvairūs skautų renginiai, į kuriuos žada vykti ir Kupiškio skautai. Tarp didesnių jų planų yra pavasarį, nutirpus sniegui, surengti žygį, o vasarą – poros dienų stovyklą. Tokie renginiai ypač sužavėjo į pirmą susitikimą susirinkusius vaikus.

Pirmame jaunųjų skautų susitikime dalyvavo ir ilgą, beveik 30 metų, skauto patirtį turintis Julius Panka, kuris skautų veikloje pradėjo dalyvauti būdamas vienuolikos metų. Jis pabrėžė, kad žmogus, davęs skauto priesaiką, skautu lieka visą gyvenimą. Anot J. Pankos, tapti skautu niekada nevėlu, bet geriau šios veiklos imtis kuo jaunesniame amžiuje.

Pirmą kartą susitikus nuveikta iš tiesų nemažai. Pradžioje vaikai, paklausę J. Pankos sekamos pasakos, į kurią taip pat buvo įtraukti, vieni su kitais daugiau pabendrauti galėjo žaisdami susipažinimo žaidimą.

Vėliau laukė pagrindiniai darbai. Kadangi skautai veikia susibūrę į skiltis, kurioms priklauso 4–7 skautai, visi susiskirstė į grupeles. Skilčiai vadovauja pačių skautų išsirinktas skiltininkas, padedamas paskiltininko. Vaikai turėjo pasukti galvą skirstydamiesi pareigomis, kurios vėliau bus įamžintos ant kiekvieno skauto aprangos.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video