2024/03/19

 

DARBO SKELBIMAI – SU ALGA AR BE JOS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Grupė Seimo narių praėjusią savaitę įregistravo Darbo kodekso papildymo projektą, kuriame siūloma į Darbo kodeksą įrašyti naują nuostatą apie privalomą pareigą darbo skelbimuose nurodyti siūlomą darbo užmokestį. Pagal projektą, darbdavys, rašydamas darbo skelbimą ir siekdamas sudaryti darbo sutartį su darbuotoju, privalo nurodyti informaciją apie siūlomo darbo užmokesčio dydį ir šio dydžio intervalą. Manoma, kad tokia naujovė bus naudinga ieškantiems darbo žmonėms, paskatins darbuotojo ir darbdavio socialinį dialogą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Darbuotojų nuomonė

Dauguma žmonių, kurie ieško darbo, domisi parduodamu nekilnojamuoju turtu ir įvairiomis paslaugomis, pirmiausia dėmesį atkreipia į tuos skelbimus, kuriuose yra nurodyta konkreti ar apytikrė pinigų suma, gaunama už skelbiamus dalykus. Mat reikia pripažinti, kad pastaroji informacija yra bene pati svarbiausia ir daug lemianti.

Tai patvirtino ir kalbinti kupiškėnai. Antai Saulius Miliškevičius paklaustas, ar geras sumanymas reikalauti, kad darbo skelbimuose būtų privaloma nurodyti atlyginimo dydį, tam sumanymui pritarė.

„Labai gerai būtų prie kiekvieno darbo skelbimo matyti, kokį atlygį verslininkas siūlo. Manau, kad visi, ieškantys darbo, pirmiausia atkreipia dėmesį į tuos skelbimus, kuriuose nurodomas galimas atlygis. Tik vėliau žmogus pradeda gilintis į siūlomo darbo sąlygas, ar už tą sumą apsimoka tokį darbą dirbti, pasvarsto, ar sugebėtų tą darbą atlikti. Deja, garantijos, kad darbdavys mokės už darbą tiek, kiek parašyta skelbime, irgi naivu būtų tikėtis.

Gali būti nurodytas vidutinis darbo užmokestis arba didžiausias. Pradėjęs dirbti žmogus gali iš darbdavio sulaukti priekaištų, kad nelabai sugeba su užduotimi susidoroti arba kad neišdirba tiek valandų, kiek reikia, ir gaus atitinkamai mažesnę algą nei per darbo pokalbį buvo sutarta“, – išsakė savo nuomonę pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Manau, kad reikia nurodyti atlyginimo dydį. Pamatęs, suprasi, kad net neverta gaišti laiko pokalbiui, arba gal nesugebėsi tiek uždirbti, neužteks gebėjimų.

  • Nera butinas tas atlyginimo nurodymas skelbime, nieko tai nekeicia. Tai dvieju saliu reikalas- uz kokias salygas ir atlygi sutaria darbuotojas su darbdaviu, uz toki ir dirba.

Rekomenduojami video