2024/04/18

 

NAUJAI INSPEKCIJAI VADOVAUJA VITA STANČIKIENĖ

Naujai inspekcijai vadovauti paskirta patyrusi specialistė Vita Stančikienė. Ji aplinkosaugos sistemoje dirba nuo 1983 metų, o Kupiškio aplinkos apsaugos agentūrai vadovavo nuo 2004 metų vasaros. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nuo šių metų įsigaliojus naujai Aplinkos apsaugos departamento (AAD) struktūrai, sumažėjo jo struktūrinių padalinių.

Kupiškio rajono aplinkos apsaugos agentūra sujungta su kaimyninio Rokiškio rajono agentūra – bendras darinys yra Kupiškio aplinkos apsaugos inspekcija. Naujai inspekcijai vadovauja aplinkosaugininkė Vita Stančikienė, buvusi Kupiškio rajono agentūros vedėja.

Šiuos pokyčius Panevėžio apskrityje ir Kupiškyje paprašėme pakomentuoti AAD Administravimo departamento Bendrųjų reikalų ir informacinių technologijų skyriaus vyr. specialistės Ievos Krikštopaitytės.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ar sujungus kai kurias agentūras sumažinti etatai?

Ne, vykdant struktūrinius pakeitimus etatai nesumažinti. Visiems įstaigos valstybės tarnautojams ir darbuotojams, kurių pareigybės atliekant pertvarką panaikintos, įteikti atleidimo lapeliai. Visiems, gavusiems įspėjimus apie galimą atleidimą, pasiūlyta eiti lygiavertes ar žemesnio lygio pareigas. Nepaisant to, pabrėžiame, kad įgyvendinant pasikeitusių teisės aktų nuostatas, visiems valstybės tarnautojams ir darbuotojams atlygis nesikeitė, o didžiajai daliai darbuotojų atlyginimai didėjo. Visi darbuotojai dirbs tose pačiose vietose, užtikrindami visas iki šiol vykdytas užduotis.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad vykdant departamento struktūrinius pakeitimus, kontroliuojančių pareigūnų nemažėja.

Atvirkščiai – mažėja vadovaujančių pareigūnų, o tai sudaro sąlygas efektyviau organizuoti darbą. Vienam vadovaujančiam pareigūnui, pagal Viešojo administravimo įstatymo nuostatas, turės būti priskirti ne mažiau kaip trys pavaldiniai.

Kaip atrinkti inspekcijų vadovai ir būstinės?

Bendri inspekcijų jungimo kriterijai nebuvo parengti. Sujungti vienas šalia kito veikiantys padaliniai, atsižvelgiant į ten dirbančių pareigūnų skaičių ir atliekamas kontrolės funkcijas. Be to, inspekcijos jungtos, atsižvelgiant ne vien tik į savivaldybių plotą ir jų ūkio subjektus, bet ir į įvairius kitus kriterijus, pavyzdžiui, į savivaldybės ūkio subjektų sudėtingumą, turimas patalpas, logistikos galimybes, sąveiką su kitais AAD padaliniais ir kita.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gabi,suprantanti savo darbą, niekada nesikabinėjanti, bet mokanti paaiškinti kas yra nevisai taip, ne iškarto skubanti rašyti protokolą ir bausti. Tai geras pavizdys kitoms kontroliuojančioms institucijoms.
    Sekmės dirbant nelengvą darbą.

    • kažin kam ta Stančikienė tokia gera, neskubanti bausti? O mes kaip tik girdėjome, kad ta pareigūnė kaip tik ketai primetanti savo tiesą, besąlygiškus reikalavimus

  • Vita šaunuolė !!!! Didžiuojuos tavimi ir linkiu sėkmės darbe ir visur kitur 😉

  • Sekmes didziausios. Puiki moteris.

Rekomenduojami video