2024/03/29

 

PRAKTIKOS SĖMĖSI KIPRE

Kiekviena patirtis užsienyje yra vertinga. Irmina studijų metais ir netrukus po jų praktiką galėjo atlikti dviejose svečiose šalyse. Pradžioje – Portugalijoje, o vėliau – Kipre. Nuotraukos iš asmeninio Irminos Aleksiejūtės albumo

Daugumai jaunuolių, pasirinkusių studijas Lietuvoje, pabuvimas svetur yra neįkainojama patirtis.

Iš Virbališkių kilusi Irmina Aleksiejūtė į Kiprą pasisemti darbinės patirties skrido jau baigusi studijas. Nors ši šalis merginai netapo svajonių vieta, tačiau ji nesigaili ten pabuvusi. Juk ne kiekvienas gali tris mėnesius skirti pažinčiai su kitokia kultūra, skirtingu žmonių mentalitetu ir – tiesiog pagyventi prie jūros.

Audinga SATKŪNAITĖ

Labiausiai domino šilti kraštai

Įstaigų administravimo studijas baigusi I. Aleksiejūtė po tris mėnesius trukusios praktikos iš Kipro grįžo gruodį. Kai su ja bendravome, įspūdžiai, patirti kontrastingoje saloje, dar buvo labai gyvi. Kodėl Irmina praktiką nusprendė atlikti vienoje iš Kipro įmonių? Anot pašnekovės, kiekvienas kolegijos studentas, kuris įveikia „Erasmus+“ praktikos mobilumo konkursą, gali po studijų metams išvykti į bet kurią šalį.
I. Aleksiejūtė kartu su kurso drauge „Erasmus+“ absolventų praktiką tris mėnesius – nuo rugsėjo iki gruodžio – nusprendė atlikti Kipre.

„Viską lemia pačių studentų norai ir poreikiai. Tik mums patiems reikia susirasti gyvenimo ir praktikos vietą“, – sakė Irmina ir patikino, kad viena į svečią šalį greičiausiai nebūtų drįsusi vykti.
I. Aleksiejūtė darbovietę, kuri ją kartu su bendrakurse sutiktų priimti, susirado gana lengvai ir greitai, maždaug per mėnesį. Pradžioje merginos nebuvo numačiusios konkrečios šalies, į kurią norėtų važiuoti, tik traukė šilto klimato vietovės.

„Prieš tai panašiu metų laiku abi praktiką atlikome Porto mieste Portugalijoje, kur buvo vėsoka. Šįkart norėjome arčiau jūros, kur šilta ir kur jaučiama kurortinė dvasia. Kaip planavome, taip ir pavyko“, – šypsojosi I. Aleksiejūtė.

Ji pasakojo, kad praktikos vietos paieškos prasidėjusios siunčiant elektroninius laiškus įvairioms įmonėms. Iš Kipro švietimo ir mokslo centro, kur dažniausiai bendraujama su profesinių mokyklų mokiniais, atsakymą merginos gavusios greitai, nes šiame centre dirbo lietuvė, kuri užima vadovaujamą postą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video