2024/03/29

 

ILGŲJŲ SAVAITGALIŲ MAGIJA

Šiemet Kūčios bus pirmadienį, o Kalėdos antradienį ir trečiadienį. Tad turėsime ilgąjį savaitgalį. Jei tarpušvenčiu pasiimsime tris poilsio dienas, išeis net vienuolika laisvų dienų. Tai ne tik gera proga pailsėti, aplankyti artimuosius ir draugus, bet ir su šeima į tolimesnę kelionę išsiruošti. Juolab kad šiuo metu vaikams bus kalėdinės atostogos.
Pasmalsavome, ką šventiniu laikotarpiu veiks kupiškėnai?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Įstaigose aprimsta darbai

„Mums poilsio dienų beveik nėra. Žmonės kasdien kažkur nori važiuoti. Tad autobusai kursuos ir per šias šventes. Tik per vaikų žiemos atostogas, kurios prasidės nuo gruodžio 21 dienos ir tęsis iki sausio 2 dienos, parko autobusai tik vieną kartą per savaitę išvyks kaimo maršrutais. Į kaimus nevažiuosime gruodžio 24–26 dieną. Šiaip tarpmiestiniai autobusai per Kūčias ir Kalėdas kursuos pagal savaitgalio tvarkaraštį“, – pasakojo UAB Kupiškio autobusų parko direktorius Virgilijus Braknys.

Jis pridūrė, kad švenčių dienomis administracija nedirbs. Bet jam pačiam rūpesčių nestigs. Reikės atvažiuoti pakurti kieto kuro katilą dirbtuvėse. Juolab kad žadami šalčiai. Nei kūrikų, nei sargų jie neturi, o prašyti šaltkalvių, kad poilsio dieną jie dar ir kūrenimu užsiimtų, neišeina. Darbo metu jie pasikūrena patalpas. Direktoriui galvos skausmą kelia ir sniego gausa. Nebežinąs, kur jį sustumdyti laikinosios autobusų stoties teritorijoje.

Paklaustas, kur švęs šventes, V. Braknys atviravo, kad nelabai linksmos šiemet šventės. Mama ligoninėje. Lankys ją. Niekur iš namų toli važiuoti neplanuoja.

UAB „Dailista“ vadovas Jonas Marcišauskas sakė, kad didžioji jų darbuotojų dalis nuo gruodžio 21 iki sausio 7 dienos poilsiaus. Administracijoje dirbs 2–5 žmonės pakaitomis dviem etapais – vieni gruodžio mėnesio tarpušvenčiu, o kiti nuo sausio 2 iki 7 dienos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video