2024/03/28

 

ŽEMDIRBIŲ PROTESTO KELIONĖ Į BRIUSELĮ – NE PASKUTINĖ

Su protestuotojais keliolika minučių bendravo šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Onos Valkauskienės nuotrauka

Su protestuotojais keliolika minučių bendravo šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Onos Valkauskienės nuotrauka

Beveik visą praėjusią savaitę Lietuvos ūkininkų atstovai skyrė išvykai į Briuselį ir protesto akcijai, kuria tikimasi pakeisti diskriminacines Baltijos ir Rytų Europos šalių žemės ūkio sektorių rinkos sąlygas.

Ada DVARIONAITĖ

Akcija surengta gruodžio 13 dieną, dar tą patį vakarą per šalies televizijas parodyti reportažai iš renginio, mat ten žemdirbius aplankė šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atvykusi į Europos Sąjungos vadovų tarybos posėdį.

„Bene ryškiausias kelionės įspūdis – nuvažiuoti į Briuselį ir iš arti pamatyti Prezidentę“, – taip juokavo drauge su kitais žemdirbiais protestuoti važiavusi ūkininkė Vilma Sungailaitė, šiemečio rajono „Metų ūkio“ konkurso prizininkė. Televizijos reportažuose šmėstelėjo ir kitų kupiškėnų veidai.

Pirmą kartą tokioje kelionėje drauge su kitais ūkininkais dalyvavusi Vilma teigė važiuosianti ir kitąkart, jeigu tik reikėtų.

Keliaudamas autobusu per Europą žiemą, kai dienos tokios trumpos, nepasigrožėsi peizažais pro langus, ir žvarbu, Briuselyje irgi pasitiko šaltukas, košiantys vėjai, tad, pasak keliautojos, piketuotojai tikrai buvo nuoširdžiai pasišventę savo misijai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Labai jau godūs tie mūsų ūkininkai.Jiems vis maža ir maža.Jei ir padidintų Briuselis išmokas, atlyginimų padidinimo samdiniams vargu ar verta tikėtis, raudos toliau, kad vėl ko nors trūksta ar tai oras blogas, lietaus per daug ar per mažai, pavasaris ankstyvas ar vėlyvas ir panašiai.

  • Kai ūkininkai mokės tokius pat atlyginimus savo darbininkams kaip vokietis arba danas tada ir gaus vienodas išmokas.Dabar moka minimumą ir vokeliuose o nori vienodų salygu

  • Būtų malonu, kad LT ūkininkams mokėtų europinę išmoką, o ne išmaldą,- 10 syk mažesnę už mokamą vokiečiams ar danams. O ta mūsų prezidentė, tai moka tik lietuvą ir net mažuosius lietuvaičius pardavinėti. Iš jos jokios naudos, pagalbos net nesitikėkit.

Rekomenduojami video