2024/03/29

 

SUSKAMBĖJO ADOMYNĖS FOLKLORINIO ANSAMBLIO „JARA“ JUBILIEJUS

Gruodžio 15 diena Kupiškio kultūros centro Adomynės padalinio folkloriniam ansambliui „Jara“ buvo ypatinga ir prasminga. Kolektyvas atšventė „Jaros“ vardo suteikimo ir kūrybinės veiklos 15 metų sukaktį.

Dauguma ansamblio narių dainuoja bene visą gyvenimą, maždaug prieš keturiasdešimt metų panašios sudėties kolektyvas irgi aktyviai koncertavo ir puošė rajono šventes. Tiesa, tuomet dar neturėjęs oficialaus pavadinimo. Per visą ansamblio gyvavimą pasikeitė keli vadovai, dabar kolektyvą buria ir ugdo net dvi šaunios vadovės – balsingoji Adomynės padalinio meno vadovė Vaiva Mališauskienė ir Adomynės kaimo šviesulys, padalinio kultūrinės veiklos vadybininkė Rima Lapienienė.

Abi jos per šventę nuoširdžiai sakė, jog nepaprastai didžiuojasi šiuo ansambliu ir jo žmonėmis. „Jara“ triskart buvo Lietuvos dainų šventės dalyvė. Šiuo metu vyriausia kolektyvo narė yra Ona Birkuvienė, visai ne už kalnų minėsianti garbingą 90-metį, per gyvenimą keliaujanti su daina.

Šventinį renginį vedė Adomynės kaimo bendruomenės pirmininkė Virginija Pakalniškienė. Proginis koncertas buvo pradėtas tylos minute, pagerbiant į amžinąjį poilsį iškeliavusius buvusius ansamblio narius.

„Jara“ klausytojams ir svečiams padovanojo jaukų valandos trukmės koncertą. Pasveikinti kolektyvo atvyko ansamblio krikštatėviai (Kupiškio kultūros centro folklorinio ansamblio „Kupkėmis“ vadovė su kolektyvo atstovais), kaimyninės bendruomenės, muzikinius kūrinius įteikė saksofonistas Saulius Laucius.

2019 metais Adomynė garbingai neš mažosios kultūros sostinės vardą, kurį išlaikyti padės ir skambios „Jaros“ dainos bei tradicijos.

Nuoširdžiai linkime kolektyvui ilgų gyvavimo metų, santarvės, stiprybės ir skambių dainų!

Kupiškio kultūros centro inf. ir nuotraukos

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video