2024/04/20

 

GIMNAZIJŲ REITINGAI – AR ESAME UŽMIRŠTAS KAMPELIS

Žurnalas „Reitingai“ gruodžio pradžioje paskelbė geriausių Lietuvos bendrojo ugdymo ir aukštųjų mokyklų reitingus. Šiemet savivaldybės išrikiuotos pagal mokinių mokymosi rezultatus, kaip jiems sekėsi laikyti brandos egzaminus, o gimnazijos – pagal dėstomų dalykų rezultatus. Taip pat vertinta, kurios mokyklos sukuria didžiausią pridėtinę vertę.
Apžvelgsime rajono mokyklų pasiekimus, palyginsime su apskrities ir artimiausių kaimynų anykštėnų mokyklomis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Humanitarų kalvė

Šalyje yra per 400 gimnazijų ir vidurinių mokyklų. Žurnalo „Reitingai“ rengėjai išskyrė po 50 mokyklų, kurių abiturientai sėkmingiausiai išlaiko kiekvieno dalyko valstybinius egzaminus.

Tai ne šiaip sau sausa statistika. Žmogaus gyvenamoji vieta (plačiąja prasme) vaikystės, paauglystės ir jaunystės metais turi įtakos jaunuolio ateičiai. Tokią išvadą pagrindžia ne tik mokslininkų tyrimai, bet ir kiekvieno žmogaus gyvenimo patirtis. Taigi ar Kupiškio krašte gyvenantys jaunuoliai galės konkuruoti žiniomis su kitų šalies vietovių bendraamžiais?

Tarp 50 gimnazijų, kurios geriausiai išmoko lietuvių kalbos, šiemet atsidūrė ir Kupiškio r. Subačiaus gimnazija – 12 vieta ir 65,50 balo. Pernai pagal šį rodiklį ši gimnazija buvo 199 vietoje, 2016 m. – 89, 2015 m. – 207. Išties džiuginantis pasiekimas. Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija į šį penkiasdešimtuką nepateko.

Subatėnų lietuvių kalbos žinios šiemet ir tarp kitų apskrities mokyklų įvertintos geriausiai. Jų lietuvių kalbos pasiekimai buvo aukštesni nei Panevėžio J. Balčikonio gimnazijos (61,93 balo, 17 vieta), Kamajų A. Strazdo gimnazijos (26 vieta ir 59,42 balo), Panevėžio r. Velžio gimnazijos (37 vieta ir 57,24 balo), Rokiškio r. Pandėlio gimnazijos (47 vieta, 55,55 balo).

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video