2024/03/19

 

ATNAUJINS PASTATĄ

Audinga SATKŪNAITĖ

Lapkričio 29 dieną posėdžiavusi rajono Taryba pritarė, kad būtų parengtas ir įgyvendintas Kupiškio r. savivaldybei nuosavybės teise priklausančio administracinės paskirties pastato Vytauto g. 2 investicinis projektas. Šiuo sprendimu įsipareigota, kad minimas pastatas įgyvendinus energinio efektyvumo didinimo projektą, pagal tikslinę naudojimo paskirtį būtų naudojamas ne trumpiau kaip 10 metų.
Darbotvarkės klausimą pristatęs Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Arūnas Valintėlis sakė, kad projekto tikslas yra atnaujinti savivaldybių viešuosius pastatus siekiant, kad pastatai atitiktų bent minimalius energinio naudingumo reikalavimus, tai yra ne žemesnę kaip C energinio naudingumo klasę.

Savivaldybės viešasis pastatas Vytauto g. 2 statytas 1940 m., o jo šildomas plotas siekia 1691 kv. m. Jis paskutinį kartą remontuotas 2004 metais. Anot A. Valintėlio, remiantis energinio sertifikato duomenimis, šiuo metu Savivaldybės pastato energinio naudingumo klasė yra E.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Normalus pastatas. Sienos storos, šilta. Langai pakeisti. Tik mažokas. Dalis kabinetų jau persikėlė į buvusį partkomą.

  • net įdomu pasidarė, kokia gi spalva pastatas pasipuoš? Nebeturi gi savivaldybė pilkos ir rudos spalvos garbintojo.

  • Na Zigmui pritariu niekam ten jų tiek nereikia vaikšto,sėdi pasikėlusios kai kurios ten, na svarbu konservatore būti, nors anksčiau ir parduotuvėje pardavėjomo dirbo, o dabar oho kas mes savivaldybės darbuotojos.Išsilavinimai saviem nelabai būtini pagal pareigas.

  • Nugriauti rekia du aukštus šio pastato , lygiai tiek biurokratų Kupiškiukui nereikia, nei čia merų nei vicemerų, seniūnas su keturiom buhalterėm viską sutvarkytų ir rezultatas daug geresnis būtų.

    • Tarp kitko, tai ne. Neverta nuardyti du aukštus išsaugant pabaisą be jokios architektūrinės vertės ir paskui bandyti apšiltinti ir renovuoti. Nugriauti ir nedidelį dailų karkasinį, pigu, pigiai išlaikoma. Ir dailesnę formą nėra sunku padaryti. O dėl valdininkų – kuo labiau juos mažina, tuo greičiau jų daugėja. Nebent netilptų visi į mažą pastatą?

  • Labai smagu girdėti tokią puikią naujieną 🙂

  • Butinai reikia atnaujinti.Suremontuotas pastatas papuos miesto centra, bus ir patiems, ir atvykusiems graziau, jaukiau.

Rekomenduojami video