2024/03/28

 

KAIP GRAŽINO LIETUVĄ IR PAGERBĖ GRAŽIAUSIŲ SODYBŲ ŠEIMININKUS

Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus nariai, renginio svečiai ir šiemet gražiausiomis išrinktų rajono sodybų šeimininkai po apdovanojimų ceremonijos. Autorės nuotrauka

Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus nariai, renginio svečiai ir šiemet gražiausiomis išrinktų rajono sodybų šeimininkai po apdovanojimų ceremonijos.
Autorės nuotrauka

Į tradicinį renginį Kupiškio kultūros centro vitražų salėje kupiškėnus lapkričio 28 dieną buvo sukvietęs Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius. Per renginį pristatyta, ką šiemet nuveikė šis skyrius, apdovanoti gražiausių rajono sodybų konkurso dalyviai. Kalbėta apie vaistažolių naudą žmogaus sveikatai ir savijautai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Rimvydas Latvys, Lietuvai pagražinti draugijos (LPD) Kupiškio skyriaus valdybos pirmininkas, prieš apžvelgdamas šios nevyriausybinės organizacijos šių metų veiklą, išsakė mintį, kad grožis yra aplink mus. Tik reikia jį pamatyti, juo pasidžiaugti ir kitiems atskleisti, parodyti. Tokia yra ir jų organizacijos narių priedermė.

„Mes galėtume ramiai vakarais leisti laiką ant sofutės, bet sugalvojame įvairių dalykų, kad pateisintume Lietuvai pagražinti draugijos narių vardą. Įsijungėme į šimtmečio iniciatyvą – sutvarkyk ne tik savo artimųjų kapą, bet ir apleistą svetimą kapą. Ta intencija Kupiškio senosiose kapinėse sutvarkėme buvusio Lietuvai pagražinti draugijos nario, gydytojo Ipolito Franckevičiaus, amžino poilsio vietą. Radome ir daugiau apleistų garsių žmonių kapų. Pavardžių minėti nenoriu“, – kalbėjo LPD Kupiškio skyriaus pirmininkas.

Pasak jo, draugijos nariai dalyvavo pavasarinėje švarinimosi akcijoje „Darom“. Tvarkė Uošvės Liežuvio salą, sodino medelius ir kitokius augalus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video