2024/04/19

 

NAIVIUOSE PLANUOJAMA KURTI SENELIŲ NAMUS

Naiviuose pastatų komplekso dalis, kur seniau buvo kolūkio kontora, yra privatizuota. Šių patalpų savininkas čia ketina įkurti senelių globos namus. Autorės nuotrauka

Naiviuose pastatų komplekso dalis, kur seniau buvo kolūkio kontora, yra privatizuota. Šių patalpų savininkas čia ketina įkurti senelių globos namus.
Autorės nuotrauka

Feisbuke šiomis dienomis išplatintas skelbimas, kad Naiviuose naujai steigiamuose senelių namuose reikalingas direktorius, suintrigavo ne vieną kupiškėną. Mat darbo vietos pas mus nesimėto. Be to, yra opi ir senyvo amžiaus žmonių gyvenimo kokybės, jų slaugos problema.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vietiniams stinga informacijos

Pirmiausia apie tai paklausėme vietinių žmonių. Pasirodo, kad naiviečiai feisbuke matė šį skelbimą. Daug apie tai kalba, bet kol kas tai tik kalbos. Naiviuose nematyti jokių plika akimi pastebimų pokyčių, kad tokia įstaiga kažkur būtų steigiama. Niekas šiuo metu ir su seniūnija, vietine bendruomene nesikalbėjo.

Naivių kaimo bendruomenės pirmininkė Genė Žilinskienė sakė, kad parašiusi prie skelbimo nurodytu elektroninio pašto adresu laiškelį ir pasidomėjusi tuo reikalu. Gavusi atsakymą, kad pastato savininkas šiuo metu yra užsienyje. Į Lietuvą grįš gruodžio antroje pusėje. Jis patvirtinęs, kad jų kaime ketinama steigti senelių namus.

„Pastato dalis, kur seniau buvo kolūkio kontora, yra privati valda. Tas patalpas privatizavę žmonės prieš keletą metų žadėjo ten įrengti senelių namus, bet iki šiol šios patalpos nejudinamos. Naiviečiai susidomėjo tuo skelbimu. Yra visokių pamąstymų. Žinoma, visuomet yra gerai, kai kažkas imasi atnaujinti apleistus pastatus, pritaiko juos kilniems tikslams, kuria darbo vietas. Vis dėlto šiuo metu ta tema žmonės labiau linkę pajuokauti nei patikėti, kad kažkas iš tikrųjų imasi veiklos. Senelių namų steigimo idėja gera, jei tinkamai būtų suremontuotos ir tam reikalui pritaikytos patalpos ir aplinka“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kol saulė patekės- rasa akis išės ….

  • Tokių namų labai reikia.

Rekomenduojami video