2024/04/19

 

SENŲJŲ METŲ PALYDOS SU ANTIKINIO TEATRO PRIESKONIU

Šiais metais senųjų metų palydų muzikinio spektaklio kūrėjai atsigręžė į senovės graikų mitologiją. Ieškoti klasikinės istorijos paskatino pagrindinio kviestinio solisto asmenybė. Šiemet dalyvauti renginyje sutiko Jonas Sakalauskas, buvęs grupės „El Fuego“ narys, dabartinis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius. Su juo scenoje matysime šešiametę dukrą Vakarę. Jonas ir Vakarė savo dainomis žiūrovus papirko pavasarį rodytame LRT projekte „Du balsai – viena širdis“. J. Sakalauskas teigė, kad dabar dukrą dažnai pasiima į savo koncertus ir scenoje ji gėlių gauna daugiau už jį.

Gruodžio 29 d. beveik šimtas atlikėjų Kupiškio kultūros centro salėje pasakos gerai žinomą mitą apie graikų titaną Prometėją, dovanojusį žmonijai išsigelbėjimą – ugnį. „Šios istorijos ugnis – tai žinių simbolis. Žmones link dievų kilstelėjo būtent žinojimas, mokslas, veržlumas, kūrybos ugnelė. Todėl Olimpo gyventojai ir pasmerkė Prometėją myriop – juk sėdintieji ten, viršuje, visada jaučiasi ypatingi ir baudžia visus, bandančius jiems prilygti. Prometėjo istorija išties labai gili, turinti daug aspektų“, – kalbėjo režisierė Neringa Danienė.

Muzikinis spektaklis bus kupinas užuominų į antikinio graikų teatro struktūrą. Pagrindiniai pasakotojai (protagonistas ir antagonistas), choras, dialogai tarp aktorių ir choro… „Žinoma, mes neturime didelio amfiteatro ir negalime į sceną sutalpinti didelio choro, bet visko bus po truputį. Visada stengiamės nekartoti to paties, nustebinti žiūrovą, tad čia bus vėl truputėlį kitaip. Be to, visos tokio pobūdžio istorijos labai didingos, tad neišvengiamai ir spektaklio muzika bus įspūdinga“, – žadėjo Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė.

Renginyje dalyvaus beveik 50 jaunųjų Kupiškio šokėjų, dainuos, vaidins ir įvairius vaidmenis kurs kelios dešimtys jau matytų ir naujų veidų – miesto ir rajono bendruomenės narių. Kupiškio choreografų komandą pastiprins jauna choreografė, Anželikos Cholinos trupės šokėja Ieva Balčiūnaitė, kupiškėnams šiek tiek pažįstama iš kai kurių ankstesnių panašių projektų. Scenografiją kuria menininkas Marius Skrupskis ir Kultūros centro dailininkė Ingrida Rudzinskienė.

Organizatoriai teigia jau jaučiantys didelį susidomėjimą renginiu, tad nuo lapkričio 20 d. iki pat gruodžio bus galima rezervuoti bilietus. Galite tai padaryti telefonu (8 459) 35 679, el. paštu [email protected] arba tiesiog užėję į Kupiškio kultūros centro bilietų kasą. Laisva prekyba bilietais prasidės gruodžio 3 d.

Kupiškio kultūros centro inf.

Užs. Nr.317

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Į Rygos operos ir baleto teatrą Turizmo centras nuveš ir parveš,pamatysi baletą ir tiktai 22 eurai.Čia tik saviveiklininkai su „saldainiuku“ ir tokius pinigus plėšia. Gėda,gėda ir dar kartą gėda!!!Ar nemato rajono galvos kas čia išdarinėjama?

    • Tai ir važiuokit į tą savo Rygą (galit ir nebegrįžt ). Kiekvieno pasirinkimo laisvė. Linkiu nenusprogti nuo negatyvo Naujaisiais Metais!

  • Pagaliau žinoma kaina. Gėda Kupiškiui, gėda kultūrai. Paaiškinkit, kiek skiriama iš biudžeto, kiek surenkat už bilietus. Tik nemeluokit. Artėja rinkimai. Žmonės labai pasipiktinę.

  • Prieš kelis metus Danienė šitą spektaklį, kaip ir kitus, statė ir rodė Rokiškyje, dabar visus atkartoja Kupišky. Atlikejai gal ir kiti kai kurie, o pastatymas tas pats. Ką čia bekalbėt, copy paste. Kaip statybose…kurybos cia mažiausiai

    • pritariu, senai išdirbtas metodas : Moksleiviams tik garbė,sumoka tik keliems žymesniems.O kuo didesnius kolektyvus vaikų pritrauksi,tuo daugiau jų tėveliai bilietukų nupirks.Net įdomu,kelintas % nuo bilietų pagal sutartį režisierei? Už copy paste neturėtų būti prūdai?

  • Kada baigsite popsa rodyti zmonems?nemokamai taip…bet cia ne Rygos baletas ar opera.

  • Gal geriau nueisiu į V. Bagdono koncertą. Kaina turbūt panaši.

  • Labai gerai, grazu ir malonu, kad zmines gales puikiai praleisti laika Kalediniu laikotarpiu. Pacios graziausios metu sventes, nusipirks zmones tuos bilietus, ne puse automobilio kainuoja, o tie kam nepatinka, tegu renkasi kita vieta ir kitoki laisvalaiki. Juk niekas netempia per prievarta.

  • Ar direktorė Janušonienė kada nors visuomenei paaiškins, kiek rajono biudžetui kainuoja tokie spektakliai? Sako, kad labai daug. Ar mes tokie turtingi? Scenoje saviveikliniai rajono kolektyvai plius ,,saldainiukas,, Bilietai begėdiškai brangūs. O galutinis rezultatas tikrai diskutuotinas.

Rekomenduojami video